Mozaik
MISS HRVATSKE 2016.

Angelica Zacchigna nova je Miss Hrvatske za 2016., Osječanka Lucija Radolović prva pratilja
Objavljeno 18. lipnja, 2016.

ŠIBENIK - Angelica Zacchigna iz Dajle (Novigrad) nova je Miss Hrvatske za 2016. godinu, prva pratilja je Lucija Radolović iz Osijeka, dok je druga pratilja Katarina Jurkin iz Zagreba, a titulu Miss medija ponijela je Ivana Knoll (Miss Dijaspore 2016.), epilog je održanog 24. izbora ljepote Miss Hrvatske za Miss Svijeta 2016. koje se održalo na prekrasnoj terasi "Solaris Beach and Resort" hotela ''Jure'' u Šibeniku.
Za ovu prestižnu titulu natjecalo se petnaest pobjednica županijskih izbora diljem Hrvatske: Ivana Buntić, Marina Miklečić, Angelica Zacchigna, Katarina Jurkin, Nina Jelenković, Mirela Kralj, Galla Gomerčić, Vanna Apostolovski, Sara Vukušić, Ana Colić, Lucija Radolović, Mihaela Dragutin, Antonela Ivanović, Ivana Knoll, Iva Breški, koje su se pred ocjenjivački sud pokazale u četiri izlaska i to u narodnim nošnjama svoga kraja, u plesnoj koreografiji  zatim u haljinama Ivane Jurić sa Chantal design nakitom te u večernjim haljinama Sherri Hill.
U Trogiru u hotelu ''Medena'' finalistice su marljivo radile s mentorima i skupljale bodove u pet kategorija: sport, talent, intervju, multimedija i modeling, te su na izboru u Šibeniku pokazale svoj talent.
Prosudbeno povjerenstvo za odabir najljepše djevojke činili su: Tihana Harapin Zalepugin – modna agentica, Zoran Žgaljardić -estetski kirurg, Siniša Kuzmanović - predsjednik Uprave Metalija Transa, Branka Atletić - ravnateljica Učilišta Profokus, Jadranka Pezo - direktorica i vlasnica lanca frizerskih salona Studia Marcela, Hrvoje Prahir - vlasnik zlatarnice Prahir, Ana Marija Šimić - predstavnica Sherri Hilla za Hrvatsku, Ante Pavić - direktor Hotela Jure Solaris Beach Resorta, Željko Burić - gradonačelnik Grada Šibenika, Martina Mavrin -  vlasnica MBS centra, Marija Baričević - članica Uprave Visoke poslovne škole Zagreb, Sanja Faber - voditeljica Hogl Hrvatska, Dino Karađole - direktor TZ grada Šibenika, Damir Luketić - član stručnog stožera hrvatske vaterpolske reprezentacije, Domagoj Matić -predstavnik hotela Medena, Iva Loparić Kontek - direktorica castinga i županijskih izbora Miss Hrvatske, te Maja Vračarić - direktorica direkcije Miss Hrvatske, predsjednica žirija.
U superfinale izbora ušlo je šest finalistica: Angelica Zacchigna, Katarina Jurkin, Nina Jelenković, Ana Colić, Lucija Radolović i Ivana Knoll, a prosudbeno povjerenstvo donijelo je odluku da je Angelica Zacchigna nova Miss Hrvatske, prva pratilja Lucija Radolović, dok se titulom druge pratilje okitila Katarina Jurkin.
- Kad sam čula svoje ime iako su me obuzele emocije prvo sam pomislila –juhuuu idem u Washington! Presretna sam, ostvario se moj san iz djetinjstva. Ponosna sam na ovu pobjedu jer su sve djevojke koje su se našle u finalu bile prekrasne. Zahvaljujem svojoj obitelji koja mi je uvijek bila velika podrška u svemu što sam dosad radila. Ova laskava titule Miss Hrvatske zasigurno će mi pomoći u pronalasku novih životnih puteva i dati neku novu svjetlost mojoj najvećoj strasti, a to je glazba, istaknula je  Angelica.
Lentu je novoj misici predao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić i poželio joj puno sreće na izboru za Miss Svijeta koji će se održava 21. prosinca ove godine u Washingtonu.
Osječanka Lucija Radolović nakon izbora nije skrivala emocije, te je između ostalog rekla:

- Bilo je divno. Uistinu predivno iskustvo. Svaka djevojka kojoj se pruži prilika za sudjelovanje na bilo kakvom izboru to treba iskoristiti. Djevojke su bile sve jedna uz drugu. Jako smo se povezale, a što je najbitnije odlično smo se zabavile. Rodila su se nova prijateljstva, otvorila su se i mnoga vrata. Svim djevojkama želim puno sreće u budućnosti. Konkurencija je bila uistinu jaka, djevojke su bile jedna ljepša od druge. Sve su se jako trudile i sve su jednako zaslužile pobjedu, istaknula je Lucija Radolović, prva pratilja na izboru za Miss Hrvatske 2016. godine.
Prošlogodišnja Miss Hrvatske - šibenčanka Maja Spahija - uz Davora Garića vodila je ovogodišnji izbor kojeg su iz prvih redova burno uz navijanje pratili i hrvatski vaterpolo reprezentativci na čelu s kapetanom Josip Pavićem.
Direktorica direkcije Miss Hrvatske i predsjednica žirija Maja Vračarić rekla je kako je žiriju bilo izrazito teško jer su sve djevojke bile izrazito lijepe i talentirane, no Angelica je oduševila ocjenjivački sud sa svojom izvedbom pjesme ''Vision of love'' od Mariah Carey.
Mario Kokaj

Možda ste propustili...

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

Najčitanije iz rubrike