Sport
"NAVIJAČI" UNIŠTILI HRVATSKU

Ne puštajte divljake natrag, izgon zauvijek!
Objavljeno 17. lipnja, 2016.
Odličnu igru reprezentacije uništili su luđaci kojima je cilj izazvati izbacivanje Hrvatske s Europskog prvenstva 2016

Vezani članci

NAKON SJAJNE ATMOSFERE NEREDI

Taoci zbog šačice idiota

ANTE ČAČIĆ O NEREDIMA

Ovo je bio terorizam

Galeriju fotografija navijača u Slavoniji pogledajte OVDJE.

 

Hrvatska je nastavila tradiciju negubljenja u drugim utakmicama na velikim natjecanjima, no konačnih 2:2 s Česima nikoga u hrvatskim redovima na kraju ne može zadovoljiti. Naime, “kockasti” su vodili 2:0 i potpuno dominirali, no na kraju su neočekivano i panično čuvali bod, a dio zasluga za takav epilog pripada i grupici neodgovornih “navijača” koji su bakljama prekinuli susret na nekoliko minuta.

Perišićev pogodak

Od početka susreta Hrvatska se nametnula, dominirajući apsolutno u posjedu lopte te kružeći oko češke obrane. Prvi ozbiljiniji pokušaj uputio je Badelj u 8. minuti nakon lijepe akcije Rakitića i Mandžukića, ali nije bio precizan s 20 metara. Česi su se većim dijelom prvog poluvremena ograničili na duge lopte kojima su pokušavali iznenaditi hrvatsku obranu, no naša je posljednja linija bez problema kupila te lopte. Malo prije sredine poluvremena Hrvatska je u nepune dvije minute dva puta ozbiljnije zaprijetila Čechu. Prvo je Strinić u 20. ubacio slijeva, Čech je krivo procijenio let lopte, ali Mandžukić je glavom pucao u njega. Minutu kasnije Hrvatska je bila još bliže pogotku, nakon brzog kontranapada Mandžukić je slijeva ubacio za natrčalog Perišića, koji je malo zakasnio pospremiti loptu u mrežu. U nastavku akcije Brozović je vratio povratnu loptu za Rakitića koji je prebacio gol. Potpuno je Hrvatska dominirala u prvih pola sata, uputivši devet udaraca, a Česi ni jedan, a u 37. nova i to velika prilika “kockastih”. Rakitić i Mandžukić odigrali su dupli pas, Rakitić je potom driblingom “slomio” čuvara i pucao ljevicom po zemlji, ali je Čech nogom obranio. U istoj minuti Hrvatska je konačno i zasluženo povela, nakon osvojene lopte Perišić se sjurio po lijevoj strani i ljevicom pogodio donji suprotni kut za 1:0. Do odmora smo mogli i povećati prednost nakon odličnog ubačaja Rakitića iz slobodnog udarca s desne strane, lopta je preletjela češku obranu, ali se od Vidine lijeve noge odbila malo pokraj vratnice.

Zamalo prekid

Nastavak je s dvije akcije otvorio Rakitić, najprije je pucao preko gola s 20 metara, a potom je odlično vukao kontru, ali je Perišić stao pa je njegovo odlično ubacivanje u prostor ostalo neiskorišteno. Malo su se početkom drugog poluvremena podigli i Česi koji su u 52. minuti uputili prvi udarac u okvir, ali pokušaj Krejčija bio je lak posao za Subašića. I onda, gotovo ni iz čega, Hrvatska je udvostručila prednost. Česi su se poigravali pred svojim kaznenim prostorom, Brozović im je ukrao loptu i dao je Rakitiću koji je smireno prebacio Čecha za 2:0 naše reprezentacije. Bio je to znak za novu erupciju oduševljenja na tribinama među hrvatskim navijačima koji su nedugo potom velikim ovacijama ispratili Modrića, nakon što je, nadamo se samo zbog lakše ozljede napustio teren. Uslijedile su potom minute u kojima je glavnu ulogu imao Mandžukić. U 63. minuti prošao je po lijevoj strani i pokušao ubaciti, ali Čech je bio spreman, a zatim je u 66. zapucao veliku priliku nakon dubinske lopte Brozovića za Rakitića, što je češka obrana izbila, ali samo do Mandžukića, a on s 12 metara prebacio vrata. Kada se činilo da su Česi potpuno potonuli, uslijedio je njihov povratak u susret. Nakon ubačaja Rosickyog Škoda je glavom svladao Subašića te tako vratio neizvjesnost. Nije to obeshrabrilo hrvatske nogometaše, u 78. je pokušao glavom Perišić nakon ubačaja Srne, a dvije minute kasnije nakon akcije Perišića i Rakitića, Brozović se odlično okrenuo u šesnaestercu, ali su Česi izblokirali u korner. U 86. minuti dio hrvatskih “navijača” izazvao je prekid ubacivši baklje u teren, ali, srećom, nakon nekoliko minuta Clattenburg je ipak nastavio susret. Ipak, taj je prekid očito poremetio našu igru, jer u sudačkoj nadoknadi Vida je rukom skrivio kazneni udarac, a Necid donio na kraju ipak neočekivani bod Česima.

Dalibor KELER
 
 
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

ST. ETIENNE – Stadion Geoffroy Guichard. Vrijeme oblačno. Teren odličan. Gledatelja: 32.000. Sudac: Mark Clattenburg (Engleska) – 6,5. Strijelci: 0:1 Perišić (37), 0:2 Rakitić (60), 1:2 Škoda (76), 2:2 Necid (90). Žuti kartoni: Vida (Hrvatska). Crveni kartoni:

IGRAČ UTAKMICE: IVAN RAKTITIĆ (HRVATSKA)

Češka

2(0)

Čeh 6, Kaderabek 6, Hubik 5,5, Sivok 5,5, Limbersky 6, Plašil 5,5(od 86. Necid -), Rosicky 6, Skalak 5(od 68. Šural 6), Krejči 6, Darida 6, Lafata 5(od 68. Škoda 6,5).

Hrvatska

2(1)

Subašić 6, Srna 6, Ćorluka 6, Vida 6, Strinić 6 (od 90. Vrsaljko -), Modrić 7(od 62. Kovačić), Badelj 6, Brozović 6, Rakitić 7(od 90. Schildenfeld -), Perišić 6,5, Mandžukić 6.

0:1

Badelj je zaustavio napad Čeha na sredini, loptu je primio Perišić koji se sjurio po lijevoj strani, “izvagao” svog čuvara te prizemnim udarcem ljevicom pogodio suprotni kut Čechovog gola za zasluženo vodstvo Hrvatske.

0:2

Brozović je presjekao loptu na 30-ak metara od čeških vrata i dao je Rakitiću koji je izbjegao zaleđe, izišao sam pred Čecha te ga rutinski prebacio za 2:0 “kockastih”

1:2

Rosicky je ubacio u kazneni prostor gdje se Škoda dobro zagradio ispred Ćorluke te glavom odlično pogodio lijevi gornji kut nemoćnog Subašića

2:2

Vida je u skoku rukom odnio loptu te je engleski sudac svirao kazneni udarac, kojeg je Necid silovito po sredini zakucao pod gredu

PLUS

Do 15-ak minuta prije kraja Hrvatska je izgledala fantastično. Vjerujemo da kako je to bila slika koju ćemo gledati u nastavku ovog europskog prvenstva jer događaje iz posljednih desetak minuta želimo zaboraviti. Hrvatska je jaka i moćna, ako joj skupina idiota s tribina neće podmetati klipove otići će daleko.

MINUS

Oputštanje nakon 2:0 koštalo nas je pobjede. Ne i prolaska u drugi krug, ali moamo izvući pouke iz ove utakmice. Ovo je Euro i nema lagano. Nikada, čak ni kada imaš tako, naoko, sigurnu prednost.

Možda ste propustili...

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

Najčitanije iz rubrike