Osijek
ZAJEDNICA TEHNIČKE KULTURE

Povelje udrugamai pojedincima
Objavljeno 18. lipnja, 2016.

Dva tjedna, od 5. do 18. lipnja, tehnička kultura u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji slavi 70 godina postojanja i uspješnog rada. Svečana sjednica u povodu 70. rođendana Hrvatske zajednice tehničke kulture, Zajednice tehničke kulture (ZTK) Osječko-baranjske županije i Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka, održana je jučer na Građevinskom fakultetu.

Nakon prikazivanja filma o 70. obljetnici tehničke kulture u Hrvatskoj, prigodnim riječima uzvanicima su se obratili, u ime domaćina, doc. dr. sc. Jurko Zovkić, prodekan Građevinskog fakulteta; Marin Kordić, predsjednik ZTK Osječko-baranjske županije; Antun Šikić, predsjednik ZTK Grada Osijeka; Ivan Vlainić, u ime Hrvatske zajednice tehničke kulture. U ime Osječko-baranjske županije skupu se obratio župan Vladimir Šišljagić, a u ime Grada Osijeka zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham.

Na skupu je istaknuto da Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije okuplja 65 udruga tehničke kulture i više od 10.000 članova na području županije s ciljem zajedničkih aktivnosti na širenju tehničke kulture prema djeci i odraslima. Članice Zajednice svojim su programima i aktivnostima ostvarile značajan ugled i razinu postignuća, a za svoj su rad dobile niz značajnih priznanja na razini grada, županije i države.

Na kraju su dodijeljena priznanja pod nazivom Povelja Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije, zaslužnim pojedincima i udrugama. Povelju je primio 61 pojedinac i predstavnici 21 udruge, a uručene su i predstavnicima Grada i Osječko-baranjske županije. V. Latinović

Najčitanije iz rubrike