Regija
STROSSMAYEROV PARK

Radovi vrijedni 1,3 milijuna kuna pri završetku
Objavljeno 17. lipnja, 2016.

ĐAKOVO

Radovi na uređenju Strossmayerova parka su pri kraju, što je bio povod konferencije za novinare na kojoj su govorili gradonačelnik Đakova Zoran Vinković i predsjednik GV-a Goran Soldo.

- Obnova je išla u četiri faze, a vrijednost radova kojim je uređen amfiteatar i staze koje spajaju park s Ulicom Ljudevita Gaja i omogućavaju nesmetan prolaz svim posjetiteljima te uređenja pozornice iznosi 1,3 milijuna kuna - rekao je Vinković. Dodao je da se rekonstruiraju prostorije ispod pozornice, uređuju se novi sanitarni čvorovi, muške i ženske garderobe, radi se VIP salon, prostor za pohranu namještaja i opreme za Đakovačke vezove, a uredit će se i pod pozornice, gdje će doći nepropusna vodootporna masa.

- Uredit će se i pozornica, a nadam se da ćemo u budućnosti dobiti dozvolu za natkrivanje - kazao je Vinković.

Podsjetio je i da je Grad Đakovo prije nekoliko godina napravio studiju revitalizacije Strossmayerova parka te poručio svim, kako je rekao, minornim političkim strankama da je ovo dokaz kako se radi.

- Ovih dana ćemo obići i drugo veliko gradilište u Đakovu, bazen, gdje ćete vidjeti da gradska vlast ide korak naprijed i povećava standard - poručio je Vinković. Predsjednik GV-a Goran Soldo podsjetio je kako se vezovske priredbe u parku održavaju još od srpnja 1967. godine.

- Ovaj prostor ostat će kao trajna vrijednost gradu Đakovu i na korist svim njegovim građanima - poručio je Soldo. M.Muškić

Možda ste propustili...

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

Najčitanije iz rubrike