TvObzor
KREĆE SNIMANJE TREĆE SEZONE PUTOPISNE SERIJE “VJETAR U KOSI”

Aleksandar Stanković na motoru obilazi Istru i Kvarner
Objavljeno 17. lipnja, 2016.
Za potrebe putopisa kao i u prošlim sezonama Stanković će se upustiti u učenje novih vještina i snalaženja u novim situacijama poput planinarenja

Urednik i voditelj HRT-a Aleksandar Stanković ljetnu će stanku gledane emisije “Nedjeljom u dva” iskoristiti za snimanje treće sezone putopisne serije “Vjetar u kosi”. Krajem lipnja Stanković kreće na put te svojim motociklom namjerava obići Istru i kvarnerske otoke s povremenim izletima u Sloveniju i Austriju. Posjetit će i dvije najvažnije motociklističke ceste Kranj – Vršič – Triglav u Sloveniji te Grossglockner Hochalpenstrasse u Austriji. Na tim se cestama ljeti okupljaju tisuće motociklista iz cijele Europe potičući posebnu vrstu takozvanoga mototurizma ili bikerskoga turizma koji je još uvijek razmjerno nepoznat u našim krajevima.

Učenje novih vještina

U četirima će epizodama od pedeset minuta autor upoznati gledatelje sa stanovnicima malih istarskih mjesta i kvarnerskih otoka. Želja mu je u ovoj sezoni još više staviti naglasak na krajeve kroz koje prolazi i zanimljive pojedinosti nepoznate široj javnosti. Cijelu se godinu priprema za snimanje istražujući krajeve i ljude. Iako uživa radeći emisiju “Nedjeljom u dva”, Aleksandar Stanković kaže kako mu je odmak od emisije dobrodošao, a snimanje putopisa doživljava kao svojevrsno punjenje baterija. Svjestan kako ga mnogi doživljavaju ozbiljnim i strogim, sugovornici na terenu često promijene mišljenje kad ga upoznaju. “Percepcija Stankovića iz 'Nedjeljom u dva' zna katkad biti i problem. Ljudi očekuju propitivanje i polemiku, pa se pokoji od njih ukoče, suzdržani su. Tu ne pomaže ništa drugo nego malo duži razgovor i uvjeravanje da je ovo putopis, a ne talk show. Najčešće takav pristup urodi plodom“, kaže Stanković i dodaje kako ne može za sebe reći da je adrenalinski tip, ali će se za potrebe putopisa kao i u prošlim sezonama rado upustiti u učenje novih vještina i snalaženja u novim situacijama poput planinarenja, vožnje po neasfaltiranim stazama, ronjenja i mnogih drugih aktivnosti.

U potrazi za živopisnim ljudima

Snimanje putopisne serije “Vjetar u kosi” obavit će se u dva dijela. Prvi bi se dio snimao krajem lipnja, a neka su od mjesta koje ekipa namjerava posjetiti Ćićarija, Raša, Pazin, Beram, Istarske Toplice, Bale, Rovinj, Limski kanal, otočić Porer, Novigrad, Kopar, Zell am See i Grossglockner Hochalpenstrasse u Austriji te Berchtesgaden u Njemačkoj. Budući da su neke planine u lipnju još pod snijegom, a s druge je strane more, autor se nada i atraktivnim snimkama prirodnih ljepota. U drugome će dijelu snimanja, koje je u planu krajem kolovoza, Aleksandar Stanković obići Krk, Cres, Lošinj i Rab.

U potrazi za živopisnim i zanimljivim ljudima, koji se do sada nisu previše pojavljivali u medijima, autoru su pomogli kolege iz lokalnih medija Elijana Bategelj s TV Istre i Zoran Simić te novinarka, istraživačica i scenaristica Danijela Stanojević s Hrvatske radiotelevizije. Redatelj je putopisa Matija Vukšić, snimatelji su Davor Petričić i Tomislav Krnić, montažer je Robert Cecelja, a autor projekta Aleksandar Stanković.

Emitiranje treće sezone putopisne serije “Vjetar u kosi” očekuje se u listopadu na Prvome programu Hrvatske televizije. (N.K.)

Foto: HRT
Možda ste propustili...

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

PREMIJERNO PRIKAZIVANJE NA HTV1 POČINJE OD 15. TRAVNJA

Nova meksička serija “Senjorita ‘89”

Najčitanije iz rubrike