Osijek
45 GODINA PREHRAMBENO-TEHNOLOŠKOG FAKULTETA

Pedeseti rođendan proslavit će u novoj zgradi u kampusu
Objavljeno 15. lipnja, 2016.

Prehrambeno-tehnološki fakultet proslavio je jučer 45. rođendan u zgradi Rektorata, u auli Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, a jubilarni, pedeseti rođendan proslavit će u novoj zgradi u Sveučilišnom kampusu.

Rekao je to prof. dr. sc. Željko Turkalj, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, na svečanosti u povodu obilježavanja 45. obljetnice toga fakulteta. Dodao je da je ovaj fakultet danas podstanar, ali da ostvaruje iznimne rezultate. No, prostorni problem je ipak najveći.

- Prostor u sveučilišnom kampusu namijenjen je upravo za novu zgradu tog fakulteta. Poznato je da se na tom prostoru nalazila rimska Mursa pa je prije gradnje potrebno obaviti arheološka istraživanja i izraditi potrebnu dokumentaciju, a taj posao upravo kreće - rekao je rektor Turkalj.

Dekan prof. dr. sc. Drago Šubarić istaknuo je da taj fakultet trenutačno pohađaju 803 studenta, a do danas je njih više od 1800 završilo neki od studijskih programa Prehrambeno-tehnološkog fakulteta. Svi oni, zajedno sa 106 zaposlenika i studentima, čine složnu obitelj osječke škole prehrambene tehnologije.

- Naš fakultet ima studijske programe usklađene s programima srodnih studija u Europi i obrazovanje provodi kroz tri razine: prediplomski sveučilišni studij Prehrambena tehnologija, tri diplomska sveučilišna studija: Prehrambeno inženjerstvo, Procesno inženjerstvo te Znanost o hrani i nutricionizam, dok su treća razina poslijediplomski sveučilišni studij Prehrambeno inženjerstvo i tri poslijediplomska specijalistička studija: Sigurnost i kvaliteta hrane, Tehnologije tradicionalnih mesnih proizvoda i Nutricionizam - rekao je dekan Šubarić. Na svečanosti su bili brojni gosti, predstavnici akademske zajednice iz zemlje i inozemstva, gospodarstvenici, dožupan Željko Kraljičak te dogradonačelnik Denis Ambruš. V. Latinović

Možda ste propustili...

VELIKA VIJEĆNICA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Digitaliziran sustav glasovanja i rada na sjednicama

GOSPOĐA GAJIĆ TRENIRA I INSPIRIRA

Fit baka Barbara: 81 mi je godina tek!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRIZNANJA GRADA OSIJEKA

Lőrinc Mészáros postaje počasni građanin Osijeka

2

DRAGAN BOKUN, ZANATLIJA I VJEČNI OPTIMIST:

Dnevnik ne gledam, čitam, radim svoj posao i dobro je

3

STUDENTI FOOZOS-A "NE ŽELE SVE ONLINE"

Dekan: Nastava ipak ide i uživo