Osijek
45 GODINA PREHRAMBENO-TEHNOLOŠKOG FAKULTETA

Pedeseti rođendan proslavit će u novoj zgradi u kampusu
Objavljeno 15. lipnja, 2016.

Prehrambeno-tehnološki fakultet proslavio je jučer 45. rođendan u zgradi Rektorata, u auli Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, a jubilarni, pedeseti rođendan proslavit će u novoj zgradi u Sveučilišnom kampusu.

Rekao je to prof. dr. sc. Željko Turkalj, rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, na svečanosti u povodu obilježavanja 45. obljetnice toga fakulteta. Dodao je da je ovaj fakultet danas podstanar, ali da ostvaruje iznimne rezultate. No, prostorni problem je ipak najveći.

- Prostor u sveučilišnom kampusu namijenjen je upravo za novu zgradu tog fakulteta. Poznato je da se na tom prostoru nalazila rimska Mursa pa je prije gradnje potrebno obaviti arheološka istraživanja i izraditi potrebnu dokumentaciju, a taj posao upravo kreće - rekao je rektor Turkalj.

Dekan prof. dr. sc. Drago Šubarić istaknuo je da taj fakultet trenutačno pohađaju 803 studenta, a do danas je njih više od 1800 završilo neki od studijskih programa Prehrambeno-tehnološkog fakulteta. Svi oni, zajedno sa 106 zaposlenika i studentima, čine složnu obitelj osječke škole prehrambene tehnologije.

- Naš fakultet ima studijske programe usklađene s programima srodnih studija u Europi i obrazovanje provodi kroz tri razine: prediplomski sveučilišni studij Prehrambena tehnologija, tri diplomska sveučilišna studija: Prehrambeno inženjerstvo, Procesno inženjerstvo te Znanost o hrani i nutricionizam, dok su treća razina poslijediplomski sveučilišni studij Prehrambeno inženjerstvo i tri poslijediplomska specijalistička studija: Sigurnost i kvaliteta hrane, Tehnologije tradicionalnih mesnih proizvoda i Nutricionizam - rekao je dekan Šubarić. Na svečanosti su bili brojni gosti, predstavnici akademske zajednice iz zemlje i inozemstva, gospodarstvenici, dožupan Željko Kraljičak te dogradonačelnik Denis Ambruš. V. Latinović

Možda ste propustili...

INVALIDU IZGORIO STAN, POMAŽU MU SUGRAĐANI

U pomoć Heleru priskočili su poduzetnici i kohortaši

RADIONICE ZA OSNOVCE U DOMU TEHNIKE

Ferije sa STEM predznakom

U POVODU SVJETSKOG DANA SOCIJALNE PRAVDE

SDP upozorava na socijalnu nepravdu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TANJA I VALENTIN HORVATEK, UDOMITELJI

Mališanima smo dali dom,
ljubav i sigurnost, zbog
njih možemo biti roditelji

2

SPORAZUM IZMEĐU GRADA OSIJEKA I EKONOMSKOG FAKULTETA

Studenti na praksu
u gradsku upravu

3

ROĐENDAN PD-A SV. JOSIPA

Sv. Augustin: Tko pjeva, dvostruko moli