Gastro
OCJENJIVANJE VINA “ZRINSKI” U SIGETVARU

Zeleni silvanac PP Orahovica šampion
Objavljeno 15. lipnja, 2016.

ORAHOVICA - U Sigetvaru, u Republici Mađarskoj, u prigodi obilježavanja 450. godišnjice Sigetske bitke i obrane Sigeta 1566. godine predvođene Nikolom Šubićem Zrinskim, održano je Međunarodno ocjenjivanje vina “Zrinski” proizvođača iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije. U zajedničkoj organizaciji Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Pečuhu i Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica, na ocjenjivanju su sudjelovala i vina PP Orahovica i Podruma Vineda iz Vukosavljevice. Vino PP Orahovica Zeleni silvanac – berba 2013. proglašeno je najboljim bijelim vinom među 78 ocijenjenih uzoraka vina. U ime PP Orahovica priznanje je preuzela enologinja Ivana Nemet.

Srebrna priznanja dobila su vina PP Orahovica Frankovka vrhunska – berba 2013. i Frankovka rose – berba 2015. te vino Podruma Vineda Graševina – berba 2015. Brončana priznanja dobila su vina Podruma Vineda Chardonnay i Cabernet sauvignon – berba 2015.

- Kako sam saznala na samom događaju, jer nam je ovo bilo prvi put da ovdje sudjelujemo, to je jedno od najznačajnijih ocjenjivanja vina u Mađarskoj. Time je naša pobjeda, odnosno dobivanje nagrade šampiona među bijelim vinima za Zeleni silvanac, još veća. Naravno da smo presretni što se naše vino još jednom dokazalo izvan granica Hrvatske i moram reći da je sam događaj bio predivan, primili su nas na najbolji mogući način i definitivno ćemo svake godine biti dio ove priče. Moram naglasiti i da je konkurencija bila iznimno jaka jer su sudjelovala najbolja mađarska i vina drugih zemalja, elita vinarstva ovih krajeva– rekla je enologinja PP Orahovice Ivana Nemet. V. Grgurić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike