Crna kronika
U CRETU VILJEVSKOM

Poginuo pri slijetanju automobilom u kanal
Objavljeno 13. lipnja, 2016.

CRET VILJEVSKI

Dvadesetsedmogodišnji vozač smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 17 sati u Ulici kralja Tomislava u Cretu Viljevskom, kod Donjeg Miholjca. Mladić je poginuo pri slijetanju u kanal.

- Prometna nesreća dogodila se kada je 27-godišnji hrvatski državljanin upravljajući automobilom nepropisno pretjecao drugi automobil. Pri tome je desnom stranom vozila udario u lijevu bočnu stranu drugog automobil i sletio u odvodni kanal. Od zadobivenih ozljeda 27-godišnjak je oko 18.50 sati preminuo u Općoj bolnici Našice. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo izvješće - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Mladi vozač peta je žrtva prometa ove godine u Osječko-baranjskoj županiji. Od 1. siječnja pa do jučer poginula su tri vozača automobila te po jedan motociklist i biciklist.

Iz Policijske uprave osječko-baranjske ističu da ove godine, srećom, ima puno manje poginulih u prometnim nesrećama nego u istom razdoblju prošle godine. Naime, ove su godine do lipnja u prometu poginule četiri osobe, a prošle godine u istom razdoblju gotovo tri puta više, čak 14. Samo u svibnju 2015. godine u prometu je poginulo sedmero ljudi.

U prvih pet mjeseci prošle godine slavonsko-baranjske ceste već su odnijele život pet biciklista, tri pješaka, po dva vozača i putnika u automobilima, te po jednog motociklista i vozača kamiona. Osim smrtno stradalih, ove godine smanjen je broj prometnih nesreća, sa 720 na 705, teško ozlijeđenih sa 64 na 48 osoba, a lako ozlijeđenih sa 298 na 276 osoba. Jedino povećanje bilježi se u prometnim nesrećama s materijalnom štetom - s 471 na 490. Iz policije poručuju svim sudionicima u prometu da obrate pozornost na ono što se oko njih događa, da bi svi sigurno stigli na krajnje odredište.

Sandra LACIĆ
PETERO OZLIJEĐENIH

Pet je osoba ozlijeđeno u prometnoj nesreći koju je izazvao pijani vozač, koji nije ni polagao vozački ispit, u Vukovarskoj ulici u Eminovcima, u nedjelju oko 18.30 sati. Nesreća se dogodila kada je 34-godišnjak pod utjecajem 1,13 promila alkohola u krvi, te zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad upravljačem Mazde i sletio s ceste u kanal. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni putnici starosti 18, 20, 55 i 56 godina, dok je 35-godišnji vozač ozlijeđen teško. Protiv vozača slijedi prekršajni nalog.

stradali

POGINULO PET LJUDI NA CESTAMA

Možda ste propustili...

HITCI SE ČULI NA VIKENDICI KOD OSIJEKA

Uhićen jer mu se za dana pripucalo

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi