Novosti
IVIĆ PAŠALIĆ, PODUZETNIK I BIVŠI POLITIČAR

Stanje je opasno, bilo bi razumno da se Karamarko povuče
Objavljeno 13. lipnja, 2016.

Poduzetnik i bivši političar Ivić Pašalić, boraveći kao predsjednik Udruženja drvno-prerađivačke industrije HKG u Tordincima na predstavljanju Strategije drvne industrije, za Glas Slavonije komentirao je aktualnu političku krizu u Hrvatskoj.

- Gledajući iz kuta poduzetnika i običnog građanina o političkoj situaciji rekao bih: “'Ajme nama”, stanje je opasno. Politički akteri nisu svjesni okolnosti u kojima živimo. U našem udruženju postoje tvrtke koje su u procesu velikih investicija, koje se mjere milijunima eura i imaju odobrena kreditna sredstva preko HBOR-a. Međutim, ne mogu početi koristiti ta sredstva, jer se već mjesecima nije sastao Nadzorni odbor HBOR-a da te projekte formalno potvrdi. Prema mome mišljenju, rješenje je ili se brzo dogovoriti kako bi se vlast stabilizirala ili - novi izbori. Kad gledam, kao simpatizer konzervativne političke opcije u Hrvatskoj, ne mogu i ne reći da sam osobno vrlo razočaran situacijom, jer nakon dugo vremena imamo predsjednicu iz konzervativne opcije. Imamo Vladu koja je prema svom sastavu iz konzervativne opcije, i umjesto da pokažemo da konzervativna opcija ima rješenje za Hrvatsku, imamo paralizu Hrvatske, bavljenje nebitnim temama koje se tiču 1941. i 1945., a naša djeca već odavno su ušla u 21. stoljeće. Predugo živimo u jednom vakuumu, nesređenom stanju i neka građani odluče koga žele na vlasti - kaže Pašalić. Dodaje kako je ovakvo stanje neodrživo, “osobito zbog toga što se radi o osobnom interesu jedne grupe ljudi”.

- Orešković je napravio najviše koliko je mogao i kad bih osobno mogao birati, onda bih bio za opciju da ova vlada na čelu s Oreškovićem opstane. Karamarko je jedan od ljudi u vodstvu HDZ-a koji je ključni generator krize i on mora biti svjestan svoje odgovornosti, da je predsjednik najjače političke stranke. Razumno je da se on povuče iz Vlade i da oslobodi politički prostor tog utega te da se Vlada kompletira s novim ljudima i nastavi funkcionirati. Ovo preslagivanje dosta je nestabilno, no u konačnici mora izići javno s istinom - kaže Ivić Pašalić. Smatra kako HDZ, ako nema novu većinu, treba tražiti dogovor s Mostom.

- Ako nema ni jedno ni drugo, moramo ići na izbore hitno - smatra Pašalić.

Ističe kako je Most donio mnogo toga dobroga na političkoj sceni.

- Donijeli su ideale, to je ono što je HDZ nosilo od osnivanja. Moj savjet HDZ-u bio bi da nastavi graditi savez s Mostom - rekao je Pašalić. M.Kokaj

Moj savjet HDZ-u bio bi da nastavi graditi savez s Mostom, kaže Pašalić

Možda ste propustili...

RAZVOJ I PROIZVODNJA BATERIJA

Rimac Technology u partnerstvu s BMW-om

STAMBENA POLITIKA PRVI PUT U FOKUSU KAMPANJE

Problem cijena i dostupnosti stana nemoguće je ignorirati

Najčitanije iz rubrike