Regija
ULOŽENO 7 MILIJUNA KUNA

Škola sagrađena 1986. napokon dobila dvoranu
Objavljeno 10. lipnja, 2016.

PODGORAČ

U Podgoraču je jučer svečano otvorena novosagrađena nastavno-sportska dvorana Osnovne škole Hinka Juhna, kojom će se koristiti više od 260 učenika, a koji su do sada nastavu tjelesno-zdravstvene kulture imali na vanjskim terenima ili u školskom holu. Sadašnji školski objekt sagrađen je prije 30 godina i napokon je dobio i dvoranu. Gradnja je trajala četiri godine, a nositelj investicije bila je Osječko-baranjska županija. Objekt se prostire na 1000 četvornih metara. Ukupna je vrijednost gradnje i opremanja sportskog objekta 7,076.738 kuna. I to je, rekao je osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, samo jedan u nizu projekata vezanih uz gradnju školskih dvorana na području Županije.

- Županija je osnivač 52 osnovne škole i još samo tri u funkciji nemaju nastavno-sportsku dvoranu. U Lugu se dvorana gradi, u Satnici Đakovačkoj je pred završetkom, u Selcima Đakovačkim traži se lokacija, a financijska su sredstva osigurana – rekao je župan Šišljagić. Dodao je kako je Podgorač zaslužio dvoranu u kojoj će učenici, ali i sportske i kulturne udruge, imati mjesto gdje će moći obavljati svoje aktivnosti.

- Za dvoranu je zaista bilo vrijeme i sretan sam što ovime pokazujemo da se i u vrijeme krize i recesije može puno napraviti za djecu i mještane - istaknuo je Šišljagić.

Županija je ovim projektom, osim učenika i djelatnika škole te mještana, razveselila i načelnika općine Podgorač Gorana Đanića.

- Nakon dugo godina ovo je velika investicija na području naše općine. Nakon kanalizacije, vodovoda i plinske mreže Podgorač je dobio i nastavno-sportsku dvoranu. Sigurno je da je to veliki projekt za našu općinu i od vitalnog značenja za razvoj sporta i kulture. Učenici će napokon imati uvjete za satove tjelesne i zdravstvene kulture kakve imaju njihovi vršnjaci diljem Hrvatske – naglasio je podgorački načelnik Đanić.

Ravnateljica OŠ Hinka Juhna Zdenka Vukomanović istaknula je kako će dvorana poboljšati kvalitetu rada škole.

- U dvorani koja život znači za djecu Podgorača sigurno će biti puno bolje i kvalitetnije, ne samo za nastavu tjelesno-zdravstvene kulture nego i za sve obrazovne sadržaje – ponosno je rekla Vukomanović.

U prigodnom glazbeno-literarnom programu sudjelovao je školski zbor i školski folkloraši pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Mirjane Kučić te nagrađeni učenici za literarne radove. Svečanost su nastupom uveličali i članovi HKD-a Podgoračani. Moderatori svečanosti bili su sami učenici, čime su dokazali koliko im znači novi prostor koji su toliko dugo čekali. Upravo su učenici, malonogometaši, prvi isprobali parket, zaigravši protiv ekipe predstavnika općinskih vlasti, čime su na simboličan način dali zeleno svjetlo za korištenje dvorane, a u ulozi djelitelja pravde bio je župan Vladimir Šišljagić. Prostor nove dvorane blagoslovio je podgorački župnik Željko Benković.

Snježana FRIDL
Zaplesali uz “Happy”

Na kraju svečanosti, inspirirani spotom “Happy” američkog hitmakera Pharrella Williamsa, učenici škole, kojima su se pridružili ravnateljica i učitelji tjelesno-zdravstvene kulture, odbacili su sramežljivost i zaplesali uz planetarno popularnu pjesmu. Pozitivna energija i fascinantni plesni koraci učenika i djelatnika škole uz ritmove svjetskog hita, oduševili su uzvanike i posjetitelje svečanosti otvorenja dvorane, koji su ih nagradili gromoglasnim pljeskom.

1000

četvornih metara zauzima podgoračka nastavno-sporstka dvorana

Najčitanije iz rubrike