Regija
PLIVALIŠTE GOTOVO DO KRAJA LIPNJA

Vukovarski bazen građen
za sva sportska natjecanja
Objavljeno 7. lipnja, 2016.
Vrijednost radova iznosi oko 60 milijuna kuna

VUKOVAR - Vukovar se vraća na kartu vrhunskog sporta u Republici Hrvatskoj. Od istočne granice do Zagreba ne postoji bazen natjecateljskog ranga kakav će biti vukovarski, a koji se otvara, očekuje se, za približno dva mjeseca.

Rečeno je to prilikom obilaska završnih radova na vukovarskom bazenu, smještenom u gradskoj četvrti Borovo naselje, što su krajem proteklog tjedna učinili gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Ljiljana Blažević. Od početka projekta surađivalo se, navedeno je, s vrhunskim plivačem Tomislavom Karlom, koji je u ime Hrvatskog plivačkog saveza bio stalno na dispoziciji pa zahvaljujući i tome bazen u Vukovaru ima vrhunsku opremu za praćenje svih vrsta natjecanja u bazenu i najviši standard bazena i prema opremljenosti i prema pratećoj opremi.

Plivalište će se, naime, sastojati od dvoranskog plivališta 50 x 25 x 2 metra, čija vrijednost radova iznosi oko 50 milijuna kuna, kao i od vanjskih bazena (dva bazena, tobogan, sunčalište), gdje je vrijednost radova oko 10 milijuna kuna.

– Cijeli je kompleks rađen u suradnji s Olimpijskim odborom i Hrvatskim plivačkim savezom koji su bili dostupni za sve vrste konzultacija, što nas je dovelo do realizacije iznimno modernog plivališta koje je po mjeri najviših svjetskih standarda – rekao je gradonačelnik Penava i dodao kako će takav sadržaj pridonijeti gradu Vukovaru i cijeloj Slavoniji jer su takvi kompleksi u Hrvatskoj, naveo je, malobrojni.

Zbog svoje veličine i važnosti, projekt je osmišljen i proveden pod nadzorom predsjednice Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Ljiljane Blažević, koja je rekla kako pet godina, koliko traje gradnja cijelog kompleksa, i nije toliko mnogo vremena s obzirom na sve probleme na koje se nailazilo. Pojasnila je i kako će upravljanje kompleksom biti povjereno ustanovi koja će skrbiti o radu, osoblju, gostima i građanima, a taj je projekt u suradnji s gradonačelnikom Penavom trenutačno u izradi.

Prema predviđanjima, otvorit će se 30-ak radnih mjesta u ustanovi koja će upravljati objektom i voditi brigu o njemu, a poslovni objekti uz kompleks dat će se u najam poduzetnicima. Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara u cijelosti je proveo investiciju i financirao projekt, a očekivani završetak radova je 30. lipnja, nakon čega slijedi tehnički pregled i izdavanje uporabne dozvole. S. Butigan

Fond plaća 1,5 milijuna kuna godišnje

– Fond planira godišnje u održavanje kompleksa ulagati 1,5 milijuna kuna, dok se ustanova ne uhoda i ne osamostali. Dok se ne zauzme pozicija na tržištu, Fond će pokrivati prihode i rashode pa će ustanova poslovati u plusu i biti u mogućnosti isplaćivati plaće zaposlenima – rekla je predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara Ljiljana Blažević.

30

radnih mjesta otvorit će se u ustanovi koja će upravljati bazenom

60

milijuna kuna uloženo je u gradnju bazena u Borovu naselju

Možda ste propustili...

DAN DRŽAVNOSTI I DAN HRVATSKIH BRANITELJA GRADA VINKOVACA

Odana počast braniteljima i u Vinkovcima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRIRODA POKAZALA ĆUD NA NJIVI KOLARECOVIH

Udar groma na oranici stvorio rupu duboku više od pet metara

2

FASEP U AGLOMERACIJI KOŠKA

EU sufinancira izgradnju sustava odvodnje, sva kućanstva u Koški dobit će besplatan priključak

3

TERRACIBALAE NOVA KREĆE U NOVU PROIZVODNJU I ISPUNJAVA OBEĆANJE

Bubamarci sadili
indijansku bananu