Osijek
OTVOREN PITA BAR

Iz državne službe u privatnike:
Lukenda nudi domaće pite
po receptima svoje mame
Objavljeno 6. lipnja, 2016.

Odvažnost 29-godišnjeg Osječanina Ivice Lukende da otkaže posao u državnoj službi i proda svoju imovinu te novac uloži u ugostiteljstvo isplatila mu se. Svoje je snove pretvorio u stvarnost i u Radićevoj 30 otvorio jedinstveni Pita bar koji je u samo nekoliko dana od otvaranja stekao brojne poklonike.

- Tko god je godinama dolazio k nama kući, uvijek je tražio od moje majke da pravi pite u raznim varijantama. Tako se rodila ideja o otvaranju Pita bara u kojem su u ponudi domaće pripremljene pite, bez zamrzavanja, i to u sedam slanih i dvije slatke varijante. Uz pitu zeljanicu, gibanicu, pitu s mesom, piletonom i vegetarijansku, Lukenda ondje nudi i pitu krumpirušu te bosansku kljukušu, a od slatkih u ponudi su pita od jabuka i pita od višanja. Uz to, odlučio se pripremati domaći jogurt i kaže kako je sam iznenađen koliko je posjetitelja prepoznalo kvalitetu i mogućnost da uz domaće pripremljene pite naručuju i jogurt iz domaće recepture njegove majke. I to nije sve, jer su u ponudi i kolači kao što su cheescake, čokoladni kolač, torta s malinama i baklava. Zahvaljujući dobrome i prokušanom receptu, tri su profesionalne kuharice brzo svladale dvomjesečnu obuku, a otvorenje bara pomoglo je i u zapošljavanju trojici studenata te još šest osoba.

- Oduvijek sam se želio baviti privatnim poslom i napokon sam skupio hrabrost. Uložili smo dosta truda, a svakoga dana kuharice pripremaju svježe pite, što su prepoznali i mladi, ali i starije generacije - zadovoljno kaže Lukenda, Osječanin koji je dobar primjer kako se uz trud i hrabrost snovi mogu pretvoriti u stvarnost. M. Mihelić

Kupci rado naručuju i jogurt pripremljen prema domaćoj recepturi

Možda ste propustili...

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike