Sport
PREMIJER LIGA ZA BOKSAČE

Slavonija tim svladao Zagrepčane
Objavljeno 6. lipnja, 2016.

U Slavonskom Brodu održan je još jedan susret boksačke Premijer lige, od ove sezone novoosnovanog natjecanja, u kojem se zapravo nadmeću regionalne reprezentacije. U dvorani Brod tako je Slavonija tim ugostio reprezentaciju Zagreba, koja je u prva dva kola bila prilično uvjerljiva. Stoga bi se pobjeda Slavonija tima od 7:2, bez obzira na to što se sudar zbio na domaćem, slavonskom terenu, mogla okarakterizirati senzacijom. Ipak, treba reći kako je Zagreb tim nastupio u prilično oslabljenom i promijenjenom sastavu. Glavne njegove okosnice pripremaju se za posljednji kvalifikacijski turnir za plasman na Olimpijske igre, pa brodski ljubitelji boksa nisu mogli vidjeti Prtenjaču, Plantića i mlađeg seniora Gečevića. No i prvak Hrvatske Alen Babić slovio je za apsolutnog favorita, ali ga je mudrom tehničko-taktičkom izvedbom pobijedio Osječanin koji nastupa za Borovo Luka Pratljačić, koji je ponovno dokazao kako u boksu ipak nema pobjednika unaprijed.

Dominantan u svojoj izvedbi bio je i Zvonimir Rebolj. Za suparnika je imao Zorana Đođa, no Rebolj je širokim spektrom raznolikih udaraca pokazao publici zašto se boks i naziva plemenitom vještinom. Slatku osvetu dočekao je Ivan Zidar, koji se susreo s Mirsadom Denjalićem iz Sesveta. Dosad je Zidar uglavnom gubio na državnim prvenstvima od svoga subotnjeg suparnika, no u Slavonskom Brodu mu je uzvratio, premda je prvu rundu suparnik završio u svoju korist. Pretkraj posljednje runde Zidar je snažnim udarcima doveo u pitanje nastavak meča, no smanjio je “gas” ne želeći ozbiljnije ozlijediti suparnika, zbog čega je pokazao i fair-play potez. U uvodnim borbama predstavili su se i mladi osječki boksači Dominik Gubo i Bruno Gajić. Važan je to bio test, posebice za Gajića, koji se sprema za nastup na Europskom juniorskom prvenstvu.

Krešimir LACKOVIĆ

Rezultati

Mlađi seniori: do 64 kg Antonio Tkalčić (David) – Petar Cetinić (Lokomotiva) 0:3; do 69 kg: Ivan Šegrt (Gladijator)– Marko Križanović (Gladijator) 3:0 BB; Seniori: do 60 kg Filip Poturović (Borovo) – bez suparnika BB; do 64 kg Ivan Zidar (Osijek) – Mirsad Denjalić (Sesvete) 3:0; do 69 kg Mihael Jugović (Graciano) – Josip Grbavac (Kralj Tomislav) 3:0 BB; do 75 kg: Krešimir Majcen (Gladijator) – Aljaž Venko (Slovenija) 1:2; do 81 kg Zvonimir Rebolj (Osijek) – Zoran Đođ (David) 3:0; do 91 kg: Luka Pratljačić (Borovo) – Alen Babić (Leonardo) 3:0; +91 kg Ivan Andrašić (Borovo) – Marko Bogdanović (Sesvete) 3:0

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike