Sport
ČISTKA U GRADSKOM VRTU

Otpisani kapetan Kurtović,
Radotić, Roce i Čuljak
Objavljeno 3. lipnja, 2016.
Osječki se prvoligaš odrekao usluga četvorice dojučerašnjih prvotimaca

Umjesto očekivanih vijesti o igračkim pojačanjima za sljedeću sezonu, jučer su iz Gradskog vrta došle informacije o tome kako se osječki prvoligaš odrekao usluga četvorice dojučerašnjih prvotimaca.

Sportski direktor Alen Petrović i trener Zoran Zekić priopćili su kapetanu Hrvoju Kurtoviću, Tomislavu Radotiću, Goranu Roci i Tomislavu Čuljku kako nisu u nacrtima igračkog kadra za novu sezonu! Nije senzacija, ali jest neočekivano jer nije bilo naznaka kako bi se u NK Osijek mogli odlučiti na takav potez.

- Goranu Roci i Tomislavu Čuljku priopćeno je kako imaju slobodne ruke potražiti nove klubove, a za njih NK Osijek neće potraživati nikakvu odštetu. Kurtoviću i Radotiću ponudili smo drugačiji model. Predloženo im je da još godinu dana, koliko im traju ugovori, pomognu u B momčadi, a nakon toga su im ponuđena mjesta u Školi nogometa ako se odluče za trenerski poziv. Čekamo njihova očitovanja o tom našem prijedlogu - rekao nam je Alen Petrović, sportski direktor NK Osijek.

Ako tom kvartetu pridodamo još Matiju Špičića, Tomislava Šarića i Tomislava Šoršu, kojima su istekli ugovori ili posudba, igrački kadar bijelo-plavih osiromašen je za čak sedam imena u odnosu na prethodnu sezonu. To samo govori kako će se izgled Osijekove momčad dramatično promijeniti u novoj sezoni. Dakle, prostor za dovođenje novih igrača je napravljen, ali sportski direktor Alen Petrović i dalje nije spreman otkriti o kojim se igračkim pojačanjima radi.

- Neki su transferi u završnoj fazi realizacije, ali s imenima nećemo izlaziti u javnost dok sve ne preciziramo. Vjerujem kako ćemo početkom sljedećeg tjedna moći predstaviti naša prva igračka pojačanja za novu sezonu - kaže Petrović.

U kuloarima se vrte razna imena, ali Petrović se zasad ne da isprovocirati i iz njega je nemoguće iščupati bilo kakvu informaciju kada su pojačanja u pitanju.

- Znat ćete na vrijeme, bez brige budite - obično odgovori na pitanja te prirode.

Dalibor KELER
Možda ste propustili...

NAPADAČ HRVATSKE NOGOMETNE REPREZENTACIJE I WOLFSBURGA

Na koronu pozitivan i Josip Brekalo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana