Regija
NA VJENČANJE SA STILOM

Mladoženja po mladu došao šleperom od 450 konjskih snaga!
Objavljeno 3. lipnja, 2016.
Bizovčanin je za svoju odabranicu pripremio nezaboravno iznenađenje

BIZOVAC - Novopečeni bračni par iz Bizovca, Matija (29) i Mery Ann (23) Novoselić, koji su u bračnu luku uplovili proteklog vikenda, kao i brojni svatovi, pamtit će originalan dolazak po mladu - šleperom!

- Točnije rečeno, bio je to tegljač bez prikolice Renault Magnum od 450 konja! - naglašava Matija, inače pokretač ove ideje i veliki zaljubljenik u vožnju i vozila, koji kao profesionalni vozač ni svoj najveći dan u životu nije mogao zamisliti bez vožnje kamiona. Otkriva nam da je godinama njegov veliki san bio da u svojim svatovima sam po mladu dođe na nesvakidašnji i neobičan način, i to vozilom u kojem nitko do sada nije vozio mladenku. U ostvarenju njegova sna umnogome mu je pomogao i njegov poslodavac, vlasnik tvrtke Zoltan–transport iz Ivanovaca Đakovačkih, gdje je Matija zaposlen posljednjih nekoliko mjeseci. Odobrio mu je korištenje kamiona tvrtke prvi put u dosad nezapamćenoj ulozi – kao mladenačko vozilo!

Matija je organizirao kićenje vozila, koje je nemalo iznenadilo i cvjećaricu kada je vidjela kakvu grdosiju ukrašava. Na dan vjenčanja, zajedno s bratom i malim djeverušama, u svečanom je odijelu sjeo za upravljač tegljača i na samom zaleđu svatovske kolone krenuo po svoju nevjestu na drugi kraj Bizovca trubeći zračnim sirenama koje su stanovnike Bizovca izvukle na ulicu. Nakon tri kilometra vožnje Matija je napokon stigao na cilj i s buketom u ruci došao po svoju Mery Ann. Ona je, pak, kada ga je kroz prozor vidjela kako dolazi – ostala u šoku i bez riječi!

- Znam da je dugo govorio kako u svatovima za mladenačko vozilo želi kamion, ali ja sam cijelo vrijeme te njegove riječi 'mela pod tepih' i držala da se šali i ne misli ozbiljno. Čak i kada mi je rekao da je on sredio ukrašavanje vozila za mladence, nisam ni slutila što sprema. No kada sam s kraja svatovske kolone koja se primicala čula sirene kamiona, noge su mi se odsjekle od uzbuđenja i iznenađenja! - prisjeća se Mery Ann dana vjenčanja u kojem se u uskoj vjenčanici s puno muke popela u gotovo dva metra visoki kamion, a s njega sišla isključivo uz Matijinu pomoć.

I vožnja do crkve bila je vrlo vesela jer im je do tamo u kamionu uz kumove društvo pravila i njihova desetomjesečna kćerkica Nika, koja je upravo tog dana napravila i svoje prve samostalne korake. Premda je njihova najdraža djeveruša Nika toga dana imala i vrlo važan zadatak nošenja vjenčanog prstenja roditelja u crkvi, povjerenu zadaću nažalost nije uspjela odraditi, jer je na putu od kuće do crkve u kamionu – zaspala! Probuduti je nisu mogli ni bučni svirači, ni turiranje motorista, ni fotografiranje i povici brojnih prolaznika koji su se okupili oko kamiona ne bi li pozdravili i ovjekovječili najneobičnije bizovačko vjenčanje o kojem će se zasigurno još dugo pričati.

Lidija ANIČIĆ
10.000 “lajkova”

Nakon vjenčanja mladenci su ponovno “uskočili” u tegljač s kumovima i na kraju kolone nastavili sve do svečane dvorane “Melanie” u Gatu, gdje se održavalo svadbeno veselje. I tu su ih dočekali brojni fotoaparati i kamere s pomoću kojih je u roku od samo sat i pol “kamionsko vjenčanje” Matije i Mery Ann na Fejsu zaradilo više od 10.000 lajkova!

Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

Miholjački su košarkaši prvaci

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike