Regija
POTPISANI UGOVORI

Deponij Teodorovac će u sanaciju
Objavljeno 3. lipnja, 2016.

ĐURĐENOVAC

U općinskoj vijećnici u Đurđenovcu potpisan je ugovor o radovima na sanaciji odlagališta komunalnog otpada “Teodorovac”. Ugovor su potpisali Hrvoje Topalović, načelnik općine Đurđenovac, i Hrvoje Merki, direktor Eurco d.o.o. Vinkovci, tvrtke koja će izvoditi radove na sanaciji.

Radovi su vrijedni 3,1 milijun kuna, 100 posto sredstava osigurao je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iz Kohezijskog fonda EU. Sanacija će početi u sljedeća dva tjedana, a rok završetka je 120 dana od uvođenja izvođača radova u posao. Odlagalište Tedorovac sanirat će se i zatvoriti postavljanjem pokrovnog vodonepropusnog sloja, koji će se ozeleniti sijanjem trave i sadnjom autohtonog drveća.

Kako je rekao načelnik Hrvoje Topalović, Općina Đurđenovac još 2005. godine poduzela je aktivnosti sanacije i zatvaranja odlagališta Teodorovac.

- Nakon niza godina došli smo do potpisivanja ugovora za sanaciju odlagališta otpada. Točnije, deset godina nismo uspjeli financijski riješiti problem sanacije na način prihvatljiv Općini. Ovaj važan projekt u cijelosti se financira europskim sredstvima i uvjeren sam da će biti kvalitetno odrađen – rekao je Topalović.

Dodao je da je ukupna vrijednost projekta sanacije deponija Teodorovac, uključujući i vrijednost potpisanog ugovora za usluge građevinskog nadzora i ugovora za usluge tehničke pomoći pri upravljanju projektom i promidžbe, oko 3,5 milijuna kuna. S. Fridl

Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

UDRUGA STANARA ŠOKAČKIH STANOVA

Đeram: Skupština i druženje na stanu

Najčitanije iz rubrike