Mozaik
KAZALIŠTE “NOVA SCENA”

“Teštamenat” najviše
nagrada i nominacija
Objavljeno 1. lipnja, 2016.

Kazalište “Nova scena” iz Vinkovaca predstavom “Teštamenat” Pere Budaka, a u režiji Andrijane Raguž, ovih je dana na 56. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera predstavilo Vukovarsko-srijemsku županiju u najboljem svjetlu postignuvši, za nju, najbolji rezultat na državnom natjecanju kazališnih amatera do sada.

Naime, dobili su tri nagrade i čak osam nominacija. Najbolje hrvatske amaterske skupine, odabrane u konkurenciji od 180 prijavljenih, odigrale su 22 najuspješnije predstave u Pazinu i Vodicama. Svih šest festivalskih dana budno je pratilo prosudbeno povjerenstvo: Vesna Tominac Matačić, glumica, Anica Tomić, redateljica, i Igor Ružić, kazališni kritičar.

Prosudbeno povjerenstvo prepoznalo je kvalitetu “Teštamenta”, i u redateljskom i u glumačkom području, te je “Teštamenat” dobio izvrsne kritike, a o tome najbolje govore nominacije i nagrade koje su dobili te riječi povjerenstva da su “Nova scena” i “Teštamenat” najveće iznenađenje natjecanja te da je to predstava koja je napravljena vrlo profesionalno.

- Dobiti tri nagrade i biti toliko puta nominiran, i to u svim kategorijama, izniman je rezultat. Ponosni smo što smo našu županiju predstavili na najbolji način te time još jednom potvrdili da je kazališni amaterizam našeg kraja na najvišoj razini. Zahvaljujemo ovim putem Vukovarsko-srijemskoj županiji i Gradu Vinkovcima, koji su nam pomogli u realizaciji odlaska na natjecanje. Zahvaljujemo i FA Lisinski, koji nam uvijek izlazi u susret dajući nam dio svojih kostima potrebnih za predstavu. I, naravno, veliko hvala Gradskom kazalištu “Joza Ivakić”, u čijoj je suradnji “Teštamenat” i nastao, koje nam je i ovaj put bilo velika podrška u tehnici i logistici. Svim nagrađenima i nominiranima čestitam još jednom! Čestitke upućujem i cijelom ansamblu, bez čije odlične suradnje i velikog truda ne bi bilo ni ovakvih rezultata - istaknula je Andrijana Raguž, redateljica “Teštamenta” i predsjednica Kazališta “Nova scena”.

“Teštamenat” je predstava koja je osvojila i srca brojne publike. Stoga svi koji se žele uvjeriti u kvalitetu ove predstave mogu to učiniti 19. lipnja, kada će se predstava, u 20 sati, odigrati u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić”.

Mario KOKAJ
Nominacije

Za najbolju predstavu u cjelini

Za najbolju režiju - Andrijana Raguž

Za najbolju glavnu žensku ulogu - Mirjana Galić

Za najbolju glavnu mušku ulogu - Željko Mandić

Za najbolju sporednu žensku ulogu - Jelena Sadrić

Za najbolju sporednu mušku ulogu - Ivan Simon

Za najbolju sporednu mušku ulogu - Domagoj Ivanković

Za njegovanje kulturne baštine

Nagrade

Željko Mandić - za najbolju glavnu mušku ulogu

Ivan Simon - za najbolju sporednu mušku ulogu

“Teštamenat” - za njegovanje kulturne baštine

Možda ste propustili...

TOLERANCIJA SE ŠIRI NA DRUGE GRADOVE

Nizozemski eksperiment s legalizacijom kanabisa

ŽELI OBUZDATI RAST TROŠKOVA STANOVANJA

Barcelona planira zatvoriti sve apartmane za turiste do 2028.

PJEVAČICA ODRŽALA PRVI KONCERT U HRVATSKOJ

Avril Lavigne nastupila u Puli

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana