Regija
BELI MANASTIR

Potpisani ugovori o dodjeli potpora poljoprivrednicima
Objavljeno 31. svibnja, 2016.

Gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš, potpisao je jučer ugovore o dodjeli nepovratnih sredstava po natječaju za dodjelu potpora u poljoprivredi na području Grada Belog Manastira. Ugovore je potpisao s 15-ak malih poljoprivrednika, većinom pčelara.

- Ovo je prvi put da je grad u proračunu ostavio poticajna sredstva u iznosu od 300.000 kuna. Vjerujem da će iduće godine novca biti više - rekao je Doboš, dok je dogradonačelnik Marko Bogatić belomanstirskim poljoprivrednicima poručio kako nije potrošen sav novac, pozvavši ih da se jave na još uvijek otvoren natječaj, kako bi unaprijedili svoju proizvodnju. Predsjednica Gradskog vijeća Jadranka Sabljak, dodala je, pak, kako vjeruje da će poljoprivrednicima dobivena sredstva, iako mala, dobro doći.

Podsjetimo, natječaj traje od 1. travnja do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. studenoga ove godine. Obuhvaća razdoblje od 2016. do 2018. godine, podijeljen je u pet mjera, a ukupni rasploživi iznos je 300.000 kuna. Kako ističe dogradonačelnik Zoran Kranjčec, natječaj se odnosi na potpore u plasteničkoj proizvodnji cvijeća, povrća, voća, gljiva i ljekovitog bilja, potom proizvodnju meda, zatim biljnu i stočarsku ekološku te organsku poljoprivrednu proizvodnju. Isto tako, dodaje, poticat će početnike u primarnim poljoprivrednim djelatnostima, te projekte kontrole plodnosti tla na poljoprivrednim gospodarstvima.I.Getto

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike