Sport
IZBORNIK ANTE ČAČIĆ OKUPIO MOMČAD U ROVINJU

Kramarić s ledom na gležnju
s klupe gledao trening
Objavljeno 30. svibnja, 2016.
Reprezentaciji su se pridružili Mandžukić, Rakitić i Srna

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavila je svoju tradiciju, prvi dan dolaska u Istru obavezno je održavanje otvorenog treninga. Tako je bilo i jučer.

Nakon okupljanja u Rovinju Čačićeva momčad održala je otvoreni trening na Valbruni, a to je ujedno bio i jedini otvoren za javnost. Nije to bila euforija kakvu je reprezentacija doživjela u Međimurju, gdje se oko igrališta naguralo nekoliko tisuća gledatelja, skupilo ih se jučer oko tisuću, uglavnom djece, koji su zdušno bodrili svaki potez svog najdražeg igrača. Za razliku od Sv. Martina na Muri, Rovinjci su imali prilike vidjeti Mandžukića, Rakitića i Srnu koji su se priključili dolaskom u Istru, a u četvrtak se to isto očekuje i od Modrića te Kovačića, pa će reprezentacija konačno biti kompletna.

Bila je ovo prilika da svi oni koji su pohodili rovinjski stadion izbliza vide svoje idole koje imaju priliku gledati uglavnom samo preko “malih“ ekrana. Po uzvicima onih najmlađih trenutno je najpopularniji Rakitić jer se njegovo ime najčešće uzvikivalo, a njegovi potezi podržavali. Istina, ne samo zbog njega samog već i zbog toga da pozdravi svog klupskog suigrača Lea Messija.

Rovinjski jutarnji trening napustio je Rog nakon jednog duela s Mandžukićem, no već popodne ponovo je bio u kadru za razliku od Kramarića. On je nakon početnog trčanja oko igrališta sjeo na klupu za pričuvne igrače i s “kilogramom“ leda na gležnju lijeve noge promatrao trening.

Počelo je zagrijavanjem oko središnjeg kruga igrališta pa igrom na samo jednoj polovici terena gdje je “višak igrača“ s obzirom na to da se igralo “šest na šest“ glumio mantinelu da bi na samom kraju teren do ruba kaznenog prostora i igrali nešto slobodnije.

Kraj treninga s nestrpljenjem su čekali brojni dečki i cure koji su naoružani raznim rekvizitima reprezentacije čekali selfie ili autogram. Za one koji su bili praznih ruku, reprezentativci su pripremili pun karton lopti i autogram karti. Na žalost nisu bili pretjerano raspoloženi za druženje s djecom kojoj bi tih nekoliko minuta puno značilo. Ipak, oni koji su to učinili, bili su strpljivi, dok je ostatak reprezentativaca iskoristio dva mala bazena s 50 kg leda u koji su ulazili kako bi se što prije regenerirali. I bio je to kraj rovinjske priče, bar što se tiče druženja s navijačima. (R. I.)

Izbornik u utorak skraćuje popis

Izbornik “kockastih” Ante Čačić zadovoljan je rovinjskim uvjetima, no pred njim je danas važna odluka.

- Odradit ćemo četiri treninga u dva dana, pa ću nakon drugog treninga u utorak otkriti koja četvorica igrača će otpasti s konačnog popisa za Euro - kazao je izbornik.

Čačić u utorak mora UEFA-i poslati popis od 23 igrača s kojima će doputovati u Francusku.

Možda ste propustili...

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

SEDMO IZDANJE KUPA GRADA OSIJEKA U MAČEVANJU

Članovi MK Dmitar Zvonimir skupljali su iskustvo, ali i medalje

Najčitanije iz rubrike