Osijek
IZASLANSTVO GRADA POLOŽILO VIJENCE POKRAJ SPOMENIKA NA JUGU 2

Svečana sjednica protekla u znaku novih projekata
Objavljeno 31. svibnja, 2016.

Svečano je bilo jučer na trgu pokraj Spomenika palim braniteljima i stanovnicima s Juga 2. Ondje je gradonačelnik Ivan Vrkić, zajedno sa zamjenikom Vladimirom Hamom položio vijenac i zapalio svijeću u povodu Dana te gradske četvrti. Vijenac su položili i predstavnici Vijeća GČ Jug 2, a bio je to dio trodnevne manifestacije koja se jučer nastavila u 17 sati Svečanom sjednicom na kojoj je nazočio dogradonačelnik Vladimir Ham. Na Bajeru je tradicionalno priređen i koncert, a okupljene je zabavljao Tamburaški sastav “Lira”, a u večernjim satima priređen je i vatromet.

Kako je ranije najavljeno, tema sjednice bili su realizirani i projekti u pripremi, a u prvom redu to je intrazonska cesta, potom rekonstrukcija Opatijske ulice i uređenje Bajera sa sportsko-rekreativnim sadržajima. Bilo je govora i o planovima gradnje katoličkoga groblja, budući da je ta četvrt jedina u gradu u kojoj groblja, izuzev muslimanskog, nema.

Podsjetimo, u protekla dva dana priređeni su brojni sportski sadržaji, ali i mjerenje tlaka i šećera za umirovljenike. Nedjeljni središnji događaj bila je pučka veselica kod Konzuma, gdje su građanima podijeljene kobasice. Jučerašnjim nastupom TS “Lira” proslava je završila. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike