Osijek
SVEČANA SJEDNICA U POVODU 55. OBLJETNICE EKONOMSKOG FAKULTETA

Temelj na kojem je sagrađeno današnje Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera
Objavljeno 31. svibnja, 2016.

Svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća Ekonomskog fakulteta jučer je obilježena 55. obljetnica te visokoškolske institucije koja je bila temelj današnjeg Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Tome događaju bili su nazočni predstavnici osječkog Sveučilišta na čelu s rektorom prof. dr. sc. Željkom Turkaljem, dekani ekonomskih fakulteta iz cijele Hrvatske i ostalih sastavnica osječkog Sveučilišta, članovi Fakultetskog vijeća Ekonomskog fakulteta iz Osijeka, članovi nenastavnog osoblja, studenti, te predstavnici lokalne i regionalne vlasti.

Govoreći o prošlosti osječkog Ekonomskog fakulteta, dekan prof. dr. sc. Vladimir Cini podsjetio je da je ovo visokoškolsko učilište, osnovano 1961. godine, prije 55 godina, nastalo iz Centra za ekonomske studije dislociranog studija osnovanog 1959. u Osijeku, u sklopu Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. U prvoj akademskoj godini upisano je 128 redovnih i 644 izvanredna studenta na dva smjera - industrija i poljoprivreda. Nastava se, prema njegovim riječima, prvo odvijala u zgradi na Gajevom trgu, a prvo prostorno proširenje Fakulteta u dvorištnom prostoru zbilo se 1968., a drugo 2005. godine.

- Bogata tradicija i sadašnji intelektualni potencijal Ekonomskog fakulteta mogu i u budućnosti biti snažna potpora razvoju gospodarstva regije i cijele države - istaknuo je dekan Cini.

Nazočnima su se obratili još i rektor osječkog Sveučilišta, prof. dr. sc. Željko Turkalj, osječki dogradonačelnik Vladimir Ham i slavonsko-baranjski dožupan Dragan Vulin. Naposljetku su podijeljene Dekanove nagrade i nagrade koje dodjeljuje Fakultetsko vijeće. Glazbeni program, Lijepu našu i Gaudeamus igitur, izveli su članovi Hrvatskog pjevačkog društva Lipa. D. Celing

Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

Najčitanije iz rubrike