Regija
U ŽUPANJI ZA LJEPŠI ŽIVOT OSOBA S POTEŠKOĆAMA

Dan otvorenih vrata Golubova
Objavljeno 31. svibnja, 2016.

ŽUPANJA - Dan otvorenih vrata udruge Golubovi u Županji okupio je brojne korisnike, njihove prijatelje, volontere, sugrađane. Održano je nekoliko likovno-kreativnih radionica s gostima, umjetnicima likovne kolonije Luž Županja te neumornim i iznimno kreativnim volonterkama Nevenkom Lučić i Gordanom Dramić. Prezentirano je nekoliko likovnih tehnika - akvarel, tempera, olovka, enkaustika te filcanje vune.

Uz Dan otvorenih vrata obilježena je i završnica druge godine trogodišnjeg programa “Korak u samostalnost”, koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Pohađaju ga osnovnoškolska djeca s poteškoćama u razvoju i djeca vršnjaci bez poteškoća u razvoju, kao njihovi pomoćnici, te mlade osobe s invaliditetom, s područja Županje i Babine Grede. Djeca su predstavila odabrane slike i radove koje su na radionicama naslikala i izradila uz pomoć voditeljice i volontera, a mladi su izložili svoje fotografije nastale u fotosekciji za mlade s invaliditetom, uz pomoć voditelja fotosekcije i voditeljice programa.

U sklopu Dana otvorenih vrata obilježena je i završnica projekta Pomoćnik u nastavi, koji ove godine osigurava pomoćnike za 19 učenika s poteškoćama u razvoju iz osnovnih škola s područja Županje, Babine Grede, Štitara, Bošnjaka i Gradišta. (M.L.O.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli