Regija
PRVI PUT CJELODNEVNI RAZNOVRSNI PROGRAM

Dan branitelja Belišća
Objavljeno 31. svibnja, 2016.

BELIŠĆE – Pod pokroviteljstvom Grada Belišća i u organizaciji Odbora za hrvatske branitelje Belišća, HVIDR-e Belišće i UHDDR-a Belišće, u Belišću je jučer prvi put održan Dan hrvatskih branitelja grada Belišća.

Cjelodnevna manifestacija, koja je imala za cilj okupiti branitelje s područja Belišća da bi se u druženju i raznim programskim sadržajima prisjetili teških i slavnih dana Domovinskog rata, počela je u jutarnjim satima mimohodom do Spomen križa na gradskom groblju, gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule branitelje i žrtve Domovinskog rata. Sudionici proslave poklonili su se žrtvama i kod spomenika poginulim pripadnicima 107. brigade, na lijevoj obali Drave, a misa zadušnica za sve poginule održana je u svetištu svete Ane u Bistrincima.

Dan hrvatskih branitelja obilježen je i akademijom u Centru za kulturu “Sigmund Romberg” te u poslijepodnevnim satima prigodnim druženjem na gradskom bazenu, a program je zaokružen otvorenjem izložbe ratnih fotografija Velibora Bošnjaka – Boleta u palači Gutmann.(L.A.)

Možda ste propustili...

AEROKLUB FENIX NA MOSON MODEL SHOWU

Igoru Ujakoviću zlato i posebna priznanja

HDZ BIRAČIMA I DALJE VODEĆA OPCIJA

Županjska Posavina bez predstavnika u Saboru

Najčitanije iz rubrike