Novosti
NOVO RADNO VRIJEME OSJEČKE BOLNICE

Krug KBC-a Osijek postaje pješačka zona
Objavljeno 29. svibnja, 2016.
Moći će ući samo vozila hitne medicinske pomoći i taksi-vozila

Ravnateljstvo Kliničkog bolničkog centra Osijek donijelo je dvije odluke koje na snagu stupaju 30. svibnja 2016. godine.

Prva je odluka vezana uz radno vrijeme jutarnje smjene koje od ponedjeljka počinje u 7.30 sati, a završava u 15.30 sati. Do sada je radno vrijeme bilo od 7.00 do 15.00 sati. Hoće li to utjecati na vrijeme posjeta pacijentima u KBC-u, u priopćenju nije napomenuto.

Druga odluka vezana je uz mogućnost parkiranja u krugu KBC-a, koje se ukida za sva privatna vozila. Dvorište KBC-a bit će velika pješačka zona u koju će moći ući samo vozila hitne medicinske pomoći i taksi-vozila. U krug bolnice moći će ući i privatna vozila koja dovoze bolesnike ispred pojedinih odjela, s napomenom da će na porti ustanove vozači trebati ostaviti osobnu iskaznicu te da će nakon 15 minuta morati napustiti krug bolnice. Ravnateljstvo KBC-a Osijek ovu je odluku donijelo prema rješenju PU osječko-baranjske, Sektora upravnih i inspekcijskih poslova, Inspektorata unutarnjih poslova, Inspekcije zaštite od požara i eksploziva, na temelju kojega je KBC Osijek u krugu bolnice obvezan osigurati neometan pristup za vatrogasna vozila, stoji u priopćenju koje potpisuje v.d. ravnatelja KBC-a Osijek, dr. Željko Zubčić.(V.T.)