Regija
15 NATJECATELJSKIH EKIPA U POPOVCU

Snježana Koprivec je najbolja
štrukl-majstorica na 5. Štruklijadi
Objavljeno 29. svibnja, 2016.
Gostima su se predstavili i KUD-ovi iz Petlovca i Josipovca

POPOVAC - U sklopu Dana općine Popovac, tijekom vikenda je, u organizaciji udruge Maska, održana 5. popovačka Štruklijada, na kojoj je sudjelovalo 15-ak jednočlanih ili višečlanih ekipa iz Popovca, Petlovca, Josipovca i Belog Manastira. Primat najbolje štrukl-majstorice pripao je 50-godišnjoj Snježani Koprivec iz Popovca.

- Štrukle me je naučila peći mama, inače rodom iz Zagorja, iz Ivanca. Htjela-ne htjela, morala sam ih usavršiti zbog dvoje djece i dvanaest unučadi koji obožavaju štrukle - priča Snježana, naglašavajući kako se štrukle izrađuju od dobrog brašna, jaja, soli, vode, malo octa, sira i vrhnja. Objašnjava kako je najbolje kada tijesto nešto duže odstoji kako bi se bolje razvuklo. Potrebno ih je, nastavlja, nakon slaganja u tepsiju zaliti vrhnjem. Za ovu se prigodu odlučila za izvorne zagorske štrukle te je u tijesto dodala malo kvasca.

- Kako bi, ipak, u njima bilo nešto baranjskog, umjesto ulja stavila sam svinjsku mast. Tako je to radila i moja mama - kaže Snježana.

Njezini štrukli najviše su se svidjeli tročlanoj komisiji, što ne znači da su ostali uzorci bili loši. Naprotiv. Odlučivale su nijanse. Drugo mjesto osvojila je Gordana Fajfer, a treća je bila Ivana Petric.

Uoči Štruklijade gostima su se predstavili KUD-ovi iz Petlovca i Josipovca.

Već iduće godine, kaže općinski načelnik Zoran Kontak, Štruklijadu planiraju podići na višu razinu.

- Planiramo organizirati više miništruklijadi po cijeloj Baranji. Najbolji bi se plasirali na završno baranjsko natjecanje, kod nas u Popovcu, a pobjednik popovačke Štruklijade, koji bi bio primjerno nagrađen, mogao bi sudjelovati na državnom natjecanju koje se svake godine organizira u Mariji Bistrici - kaže Kontak, zadovoljan odzivom mještana i gostiju iz drugih krajeva, koji su nakon Štruklijade uživali u baranjskim delicijama, poput ribljeg paprikaša ili čobanca.

Ivica GETTO
Općinski prioriteti - Dom kulture i prometnice

U sklopu Dana općine, održan je 3. Kup u lovu ribe na plovak. Tom je prigodom općinski načelnik najmlađim ribičima, sudionicima državnog natjecanja, darovao tri ribičke stolice. Položeni su i vijenci kod spomen-ploča u Branjini, Kneževu i Popovcu, a u popovačkoj župnoj crkvi svetog Josipa Radnika služena je sveta misa. Uoči štruklijade kadeti DVD-a Popovac izveli su pokaznu vježbu. Jučer je odigrana prijateljska nogometna utakmica između popovačkog Hajduka i kneževačkog Belja, kojom se proslavilo Hajdukovo osvajanje 1. mjesta u II. ŽNL te plasman Belja u finale Kupa Baranje. Kako je istaknuo Kontak, prioritet za ovu godinu im je kneževački Dom kulture, dok će iduće godine naglasak staviti na dvije prometnice, od Popovca prema Branjini i Kamencu.

Općina planira miništruklijade po cijeloj Baranji, a najbolji će ići u popovačku završnicu

Možda ste propustili...

KOMUNALNI POGON OPĆINE FERIČANCI 2023.

Prihodi pet puta manji od rashoda

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

Najčitanije iz rubrike