Regija
PAMETNE SOLARNE KLUPE STEORA

U središtu Belišća klupe koje pune mobitele i same se “hlade”
Objavljeno 30. svibnja, 2016.
Temperatura sjedala se automatski optimizira na idealnu

BELIŠĆE – U središtu Belišća od ovoga se vikenda nalaze pametne klupe Steora, a prva je postavljena na dječjem igralištu. Kako je najavljeno prigodom postavljanja, na području Belišća i prigradskih naselja bit će postavljeno ukupno deset pametnih klupa kojima Grad želi unaprijediti uvjete za kvalitetan život i poduprijeti inovativne hrvatske proizvode.

Zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić izrazio je dobrodošlicu mladim inovatorima iz tvrtke Include, na čelu s Ivanom Mrvošem, te najavio kako će dvije solarne pametne klupe biti postavljene u Belišću, a po jedna u svakom od osam prigradskih naselja. Ukupna vrijednost investicije je 154.000 kuna s PDV-om, a Vržić je iskoristio priliku i apelirao na sve sugrađane da pametne klupe čuvaju.

O pametnim klupama Steora Ivan Mrvoš rekao je kako one osim punjenja mobitela i brzog interneta, nude i mogućnost bežičnog punjenja, a opremljene su i senzorima za temperaturu te prikazuju informacije o vlažnosti i kvaliteti zraka ne samo u Belišću nego i u drugim gradovima.

Također, klupe Steora u sebi imaju sustav hlađenja, pa se temperatura sjedala automatski optimizira na idealnu te se klupe mogu koristiti i za najtoplijih dana, priopćeno je iz Grada Belišća. L. Aničić

U Belišću će biti dvije, a u prigradskim naseljima po jedna klupa

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike