Crna kronika
INTERVENCIJA NA VIJENCU GORANA ZOBUNDŽIJE U OSIJEKU

Vatrogasci spasili bebu iz zaključanog auta
Objavljeno 30. svibnja, 2016.

OSIJEK – Neobičnu intervenciju imali su osječki profesionalni vatrogasci u petak u poslijepodnevnim satima. Nakon poziva zabrinutih građana vatrogasci su u 17.42 sati pohrlili prema Vijencu Gorana Zobundžije u širem središtu Osijeka, i to zbog četveromjesečne bebe koja je ostala je zaključana u automobilu Opel Astra.

- Dolaskom na mjesto događaja utvrdili smo da se u sjedalici u zaključanom automobilu nalazi četveromjesečno dijete. Kako nismo uspjeli otvoriti ni jedna vrata, razbili smo zadnje lijevo staklo i dijete je spašeno, doznajemo od Vacike Brajcića, operativnog dežurnog djelatnika Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek. U pomoć bebi pohitalo je sedam vatrogasaca s dva vozila. Iako je u petak poslijepodne bilo toplo vrijeme dijete, srećom, nije dehidriralo.

Spašavanje djece iz zaključanih automobila samo je jedna u nizu intervencija s kojima se suočavaju vatrogasci JPVP Osijek. Osim nemara roditelja bilo je tu i nesretnih okolnosti kada bi se vozilo zaključalo, a ključevi bi ostali u njemu zajedno s djecom. U listopadu 2014. godine, nakon što je 34-godišnja majka izišla iz automobila u Šamačkoj ulici, u Osijeku, i zatvorila vrata, automobil se zaključao, a u njemu je zajedno s ključevima ostalo i dvogodišnje dijete. Majci nije preostalo ništa drugo nego da zatraži pomoć vatrogasaca. U ljeto 2012. godine spašavali su dijete iz zaključanog vozila u Divaltovoj ulici. Majka je tada u posuđenom autu ostavila dijete, nakon što se slučajno zatvorio mehanizam na vratima. Iako je bila velika vrućina dijete je, srećom, prošlo bez ikakvih posljedica.S.Lacić

Dijete, srećom, nije dehidriralo, iako je temperatura bila visoka

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike