Kultura
SJAJNI REZULTATI UČENIKA GLAZBENOG ODJELA VUKOVARSKE OŠ DRAGUTINA TADIJANOVIĆA

Mladim Vukovarcima 14 nagrada: šest prvih, sedam drugih i jedna treća
Objavljeno 30. svibnja, 2016.

Kvalitetan i predan rad svojih učenika i profesora pokazala je i ove godine OŠ Dragutina Tadijanovića - Glazbeni odjel Vukovar, na natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa. Grad Vukovar predstavljali su učenici u disciplinama flaute, violine, tambure, harmonike i klavira i ponovno ostvarili zapažene rezultate i osvojili vrijedne nagrade.

Na natjecanjima (54. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa; regionalno Velika Gorica i Jastrebarsko, državno u Zagrebu; međunarodno natjecanje tamburaša u Požegi; međunarodno natjecanje klavirista Varažzdin; međunarodno natjecanje harmonikaša u Puli; hrvatsko natjecanje harmonikaša u Daruvaru) su sudjelovali najbolji učenici iz glazbenih škola iz cijele Hrvatske i inozemstva. Članove ocjenjivačkog suda činili su priznati glazbeni pedagozi i umjetnici. Mladim Vukovarcima bila je to prigoda za usporediti svoje glazbene mogućnosti s drugim sudionicima iz drugih županija.

Natjecanje daje snažnu motivaciju učenicima, koja im je potrebna tijekom školovanja i radi daljnjeg razvitka talenta i približavanju cilju - vrhunskom postignuću. Uz to, natjecanje je važno i u socijalnim smislu, ističu iz vukovarske škole. Druženje učenika na natjecanjima obogaćuje mlade ljude neprocjenjivim iskustvom, a njihovi nastupi i kontakti s publikom, ocjenjivačkim sudom i profesorima nužni su svakon budućem glazbeniku.

Osvojeno je 14 nagrada: od toga šest prvih (Ena Rožić, Erika Mićić, Karlo Manaše Moguš, Andrej Čimčurak, Mario Kolak i Ivan Butigan), sedaam drugih (Marko Tomislav Moguš te Ena Rožić i Andrej Činčurak po dvije II. nagrade i Strahinja Mamlić tri II. nagrade) te jedna treća (Erika Mićić). Njihovi mentori su: Jadranka Uzelac, Renata Somrak, Trajko Iljovski, Darko Kujundžić i Višnja Sekula.

- Smatramo to velikim uspjehom i sjajnim rezultatom za manji grad kao što je Vukovar te bismo željeli što više djece uključiti u glazbeno i plesno obrazovanje jer glazba nam uljepšava život i prisutna je u svim trenutcima našega života - zadovoljna je Jadranka Uzelac, voditeljica Glazbenog odjela.

Voditeljica Uzelac pozvala je sve zainteresirane mlade Vukovarce da dođu na upis u Glazbeni odjel (204. vukovarske brigade 2, Vukovar) koji će se održati 13. lipnja u 10 sati te 14. lipnja u 17 sati.

Grad Vukovar predstavljali su učenici u disciplinama flaute, violine, tambure, harmonike i klavira

Možda ste propustili...

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

GALERIJA “ANTUN ULLRICH”

Otvorena izložba Darka Jovanovića

Najčitanije iz rubrike