Novosti
AMERIČKOG HDZ-OVCA ZASMETALA KRITIKA NA OPĆEM SABORU HDZ-A

Frank Bilaver: Mislio sam od Plenkovića da je Petrov
Objavljeno 28. svibnja, 2016.
"Trebaš se ispričati Karamarku, to je izravan udar na predsjednika "

ZAGREB (Hina) - Američki HDZ-ovac Frank Bilaver jedini je govornik na Općem saboru HDZ-a kojega je zasmetala kritika europarlamentarca Andreja Plenkovića na račun predsjednika stranke Tomislava Karamarka te je Plenkovićev govor protumačio kao izravan udar na predsjednika stranke i zatražio ispriku.

"Učinilo mi se, umjesto Plenkovića, da govori Božo Petrov. Dragi moj prijatelju, samo s HDZ-om naprijed. Trebaš se ispričati Karamarku, to je izravan udar na predsjednika od tebe", poručio je Bilaver Plenkoviću.

Bilaver je uvjeren da napad na HDZ ne dolazi iz SDP-a, nego iz samih HDZ-ovih redova, a poručio je da će HDZ braniti svakog svog predsjednika pa i Karamarka. "70 posto problema po novinama i naručenim tekstovima plasirali su pojedini izdajnici i povratnici u našu stranku. Ne rade nam to SDP-ovci, oni se ne bi usudili. Hvala ti Milijane što nisi nasjeo na te 'kurvine sinove', izbaci ih iz stranke ponovo", poručio je Bilaver.

Josip Lešina pozvao je delegate da podupru stranački vrh, no od predsjednika Karamarka zatražio je da "jasno odbaci sve štakore koji grizu sa strana i pijavice koje sišu krv HDZ-a" i izađe s jasnom porukom prema HDZ-ovu biračkom tijelu da zna što sutra očekuje od HDZ-a. "Uz vas smo, ali naše strpljenje nije neizmjerno i ne možemo dopustiti da svi grickaju HDZ", rekao je Lešina.

Kovač: Ne pristajem na dociranje o Hrvatskoj

Ministar vanjskih poslova Miro Kovač poručio je kako ne pristaje na dociranje "sa strane" o Hrvatskoj kao o nedemokratskoj zemlji. "Ne smijemo dopustiti da nam zbog izoliranih pojava nabijaju takav kompleks", rekao je Kovač.

Naglasio je kako je Hrvatska samosvjesna zemlja, članica EU i NATO-a, koja ima svoje interese. Ustvrdio je da je bivša, SDP-ova vlast iza sebe ostavila "spaljenu zemlju", da je osramotila Hrvatsku slučajem "lex Perković" te da je HDZ već promijenio stanje u susjedstvu, o kojem se, ističe, više ne govori kao o regiji. "To njih boli, jer ne prihvaćamo njihove paradigme, koje smo makli", kazao je Kovač.

Ustvrdio je da su poboljšani odnosi sa svim susjednim zemljama te kako Hrvatska želi dugoročno stabilne odnose sa Srbijom. "To što oni okolo viču nas ne zanima. Mi smo u boljoj poziciji, oni će morati shvatiti da smo mi dio EU, u koju oni žele ući. Nije normalno da u Srbiji imamo zakon za cijelu bivšu Jugoslaviju. Oni to moraju promijeniti i ja vam garantiram da će promijeniti jer mi više ne prihvaćamo žandare, oni su prošlost", poručio je Kovač.

Lucić: 'Kooperanti' iz Mosta

Odnosni među partnerima na vlasti bili su čestom temom na Saboru.

Franjo Lucić kritizira ponašanje Mosta, naziva ih "kooperantima", te im poručuje da moraju mijenjati svoja mišljenja i stajališta. "I oni su govorili da su za reforme, prošlo je šest mjeseci, koje je reforme Most predložio i koje smo ostvarili, upitao se Lucić.

Mostu poručuje da HDZ-u neće postavljati ultimatume i birati predsjednika HDZ-a i prvog potpredsjednika Vlade, da će to činiti samo članovi HDZ-a. "Nastojat ćemo učiniti sve da sačuvamo vjerodostojnost Vlade, ako bude trebalo i bez Mosta", ističe Lucić. Kaže i da u Mostu ima razboritih ljudi, a onima koji su "zadrli" u redove HDZ-a poručuje da ne diraju stranku, nego rade na obećanjima danim biračima.

Oleg Butković kaže da se Vlada, unatoč problemima koji se vide u funkcioniranju, uhvatila posla, svjesna da bez dizanja BDP-a, nema spasa za Hrvatsku.

Pobijedili smo na izborima, ali još nismo osvojili vlast, vjerujem da će se sve uskoro posložiti i da ćemo svi biti zadovoljni, rekao je Butković.

Na Karamarkov prijedlog izabrani NO i Visoki časni sud

Izaslanici na Općem saboru jednoglasno su poduprli Izvješće o radu stranke u proteklom mandatnom razdoblju, koje je podnio predsjednik HDZ-a Karamarko.

Na njegov prijedlog izabrali su Nadzorni odbor i Visoki časni sud, stranačka tijela čiji su predsjednici Ivan Uđbinac i Davor Miličević.

KARAMARKO OPTUŽIO MOST DA SA SDP-OM POKUŠAVA SRUŠITI VLADU


ZAGREB (Hina) - Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko optužio je u subotu Most da zajedno s SDP-om pokušava srušiti sadašnju vladu i na vlast vratiti Zorana Milanovića te poručio kako neće dopustiti da njemu osobno ili HDZ-u presuđuju partijski sudovi.

HDZ bilježi pobjede i najsnažnija je stranka

Karamarko je to kazao podnoseći izvješće općem izbornom saboru HDZ-a, gdje je kazao kako HDZ pune četiri godine bilježi pobjede te kako se vratio na mjesto najsnažnije stranke i u poziciju za upravljanje državom.
"Pritom smo morali svladati negativno nasljeđe od protekle četiri godine i pokušaje unošenja razdora u stranku plasirane kroz medije, ali i na drugi načine. Četiri godine pokušavaju unijeti razdor u stranku, to čine i posljednjih tjedana, možda najvećom žestinom do sada, no kao što im nije uspjelo do sada, neće niti sada jer oni koji postavljaju ultimatume, donose ideološke presude bez ijednog dokaza, negiraju demokratske procedure skrivajući se iza lažnog puritanizma, oni koji žele nered i nefunkcionalnu državu ne mogu uspjeti, to im neće proći", poručio je Karamarko, praćen odobravanjem delegata.
 Ustvrdio je kako vladu u kojoj je HDZ stožerna stranka "pokušavaju srušiti isti oni kojima su puna usta reformi, ali samo deklarativno, samo na razini medijskih spinova i podmetanja, samo na razini želja za osobnom promocijom iza toga je praznina". "Iza krinki koje padaju nema sadržaja, nema želje za rastom, nema želje za stvarnim promjenama, postoji samo prizemno politikantstvo, čije nasrtljivo djelovanje državu drži kao taoca, jer kako nazvati stalno kočenje bilo koje ideje koja Hrvatsku može povući prema naprijed, koja može zajamčiti dotok svježeg kapitala, koja može pokrenuti razvoj i otvaranje novih radnih mjesta", nastavio je Karamarko.
Naglasio je kako je HDZ imao i ima razumijevanja za Most. "Gledali smo na nesnalaženje kao na posljedicu političkog neiskustva, kao na nešto što će brzo proći, ali Hrvatska nema vremena za čekanje, nema vremena za isprazne političke igre, nema vremena za još jedan neuspjeh, nema vremena za iscrpljivanje još jednim izborima i da treba jaku odlučnu vladu koja će štititi i promicati nacionalne interese, Hrvatska treba jak HDZ i na tom pitanju nećemo popustiti ni odostupiti", poručio je.
 

Karamarko: Nećemo dopustiti rušenje vlade i povratak Milanovića na vlast

Poručio je i kako neće pristati na "presudu nikakvog partijskog suda bez iti jednoga argumenta". "Neću dopustiti laž da sam ja osobno i svi mi kao stranka učinili nešto što se kosi s hrvatskim zakonima i nacionalnim interesima. Suradnja je uvijek kompromis i dogovor. Suradnja koja je ultimatum nije suradnja. To je prizemna ucjena na koju nikad neću pristati. To bi bila izdaja i vas i svih onih koji su nam na izborima povjerili mandat za vođenje države", rekao je Karamarko.
Istaknuo je kako odgovornost polaže samo HDZ-u i hrvatskom narodu. "Odgovoran sam vama, desecima tisuća koji ste mi povjerili još jedan mandat za vođenje HDZ-a, nikada vas neću izdati i iznevjeriti. Meni je domovina i interes našeg naroda na prvom mjestu i nikada neću dopustiti da zbog podmetanja, laži, orkestriranih napada pa i mržnje netko od nas ne može ponosno uzdignute glave hodati ulicom. Nikome neću dopustiti da nas ponižava, bez obzira s kojeg dijela političkog spektra dolazi. Ne bojim se ni napada ni laži ni objeda, istina je samo jedna, ona je budite sigurni na našoj strani. Obranit ću je jer ste mi vi za to dali mandat", dodao je.
Delegatima je poručio kako je snaga HDZ-a u zajedništvu te naglasio da je vlast za njega časno vođenje države i stvaranje preduvjeta za bolji život građana. "S državom se nitko neće igrati. Naša domovina, koju smo teško izborili, iznad je svakog pojedinca i stranke. Dajem svoju riječ, od tog načela načela nećemo odustati, makar morali u još jednu bitku, i to u još jednu pobjedu. Budite bez brige, jer doista nećemo dopustiti da SDP i Most uspiju u svom naumu i sruše ovu reformsku vladu, vladu koja je pokrenula čitav niz reformi, koje zbog svojeg neiskustva i neodlučnosti dovode u pitanje. Nećemo dopustiti da sruše vladu i da na vlast ponovo vrate Zorana Milanovića", istaknuo je Karamarko.

Izborni sabor HDZ-a: Objava rezultata kasni zbog neispravnog čitača


ZAGREB (Hina) - Objava rezultata na Općem izbornom saboru HDZ-a, najavljena za oko 18 sati, kasni, a neslužbeno obrazloženje je da se pokvario optički čitač, zbog čega se dio listića za Predsjedništvo stranke obrađuje ručno.

Neslužbene informacije govore kako su u Predsjedništvo ušli Tomislav Tolušić, Tomislav Čuljak, Darko Horvat, Josip Bilaver, Oleg Butković i Ivana Maletić, čija su imena uglavnom bila i na "šalabahteru" objavljenom u medijima, koji je navodno dogovoren između trojice vodećih HDZ-ovaca, predsjednika stranke Tomislava Karamarka te glavnog i političkog tajnika Milijana Brkića i Tomislava Čuljka.

Možda ste propustili...

SUNČANA GLAVAK KANDIDATKINJA NA LISTI HDZ-A ZA EUROPSKI PARLAMENT

Hrvatska je istinska uspješna priča unutar Europske unije

IZBORI ZA EUROPSKI PARLAMENT- DRUGA IZLAZNA ANKETA:

HDZ i dalje osvaja šest, a SDP četiri mandata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MJERU "BIRAM HRVATSKU" ISKORISTILO 488 OSOBA

Mjeru najviše vuku povratnici u Osječko-baranjsku županiju

2

HRVATSKI MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA DAVOR BOŽINOVIĆ:

Stop zlouporabi bezviznog režima

3

ODRŽANE SJEDNICE ODBORA ZA USTAV KAO I SABORA

Malenica: Realno je da 10 novih ustavnih sudaca bude izabrano početkom listopada