Regija
13. KUP VETERANA U LOVU RIBE UDICOM NA PLOVAK

Ribički veterani iz Čačinaca najuspješniji
Objavljeno 28. svibnja, 2016.

SLATINA – Ekipa ribiča-veterana Športsko-ribolovne udruge Klen iz Čačinaca pobjednik je 13. kupa veterana u lovu ribe udicom na plovak. Natjecanje je održano na starom Bajeru u Slatini, gdje je slatinska ŠRU Klen tradicionalno organizator i domaćin ovog susreta. Po lijepom i sunčanom vremenu, u uvjetima kakve ribiči priželjkuju, u tri sektora natjecalo se svih deset pozvanih ekipa, ukupno 30 natjecatelja s područja Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije.


Zabačene udice najviše su 'grizle' sunčarke i babuške, a u manjoj mjeri crvenperke, uklije i američki somići. Najveći pojedinačni ulovi postignuti su u sektoru C, gdje je za prvo mjesto bilo potrebno uloviti gotovo 8,5 kg ribe. Tri najbolje plasirana natjecatelja po sektorima osvojili su medalje, a najuspješnije ekipe pehare. Čačinački „klenovci“ kao ekipni pobjednici ovog kupa preuzeli su i prijelazni pehar, koji će pokušati obraniti slijedeće godine na slatinskom Bajeru.
Osim pobjednika iz Čačinaca, natjecale su se još ekipe ribiča-veterana iz Đurđevca, Nove Šarovke, Pitomače, Zdenaca, Slatine, Voćina, Bakića i dvije ekipe iz Virovitice.


Pojedinačni pobjednici u sektoru A bili su Zdenko Mališ (Klen Čačinci sa 7115 grama ulovljene ribe), Dragan Vilk (Klen Slatina, 4155) i Lidija Orač (Peski Đurđevac, 3510). Najuspješniji ribiči u sektoru B bili su Tihomir Hološ (Linjak Zdenci, 6345), Robert Keller (Klen Slatina, 6110) i Željko Kokorić (Šaran Bakić, 5440), a u sektoru C Ivica Medarić (Klen Čačinci, 8470), Nikica Medarić (Pastrva Voćin, 8335) i Damir Horvat (Peski Đurđevac, 6045). Kad su zbrojeni pojedinačni rezultati i sektorski plasmani, prvo mjesto i prijelazni pehar osvojila je ekipa Klen Čačinci s devet sektorskih plasmana i ukupno 18.940 grama ulovljene ribe, drugi je Klen Slatina s 11 sektorskih plasmana i 13.385 grama ribe, a treći su bili ribiči udruge Peski iz Đurđevca s 12 sektorskih plasmana i 13.540 grama ulovljene ribe.


Kao i uvijek odličan ručak, gulaš, za sve natjecatelje pripremio je član ŠRU "Klen" Slatina Bogdan Bobo Jarić pa je ugodno druženje ribiča nastavljeno i poslije službenog natjecanja.

Petar Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike