Novosti
SABORSKI ZASTUPNICI SDP-A U ĐAKOVU

Grbin: Jedino ispravno je vratiti mandat građanima!
Objavljeno 28. svibnja, 2016.

ĐAKOVO - Saborski zastupnici SDP-a Damir Tomić i Peđa Grbin danas su na đakovačkom korzu dijelili letke kojima su, kako su izjavili, htjeli ukazati na nedopustiv napad na hrvatski javni zdravstveni sustav u organizaciji HDZ-a i hrvatske Vlade.
-Želimo upozoriti na probleme koje svi građani Hrvatske imaju zbog ponašanja ove Vlade. Dok su na površini svađanja, prepucavanja, podmetanja jednih ministara drugima, u pozadini se odvijaju pogubne stvari za sve građane RH. Danas govorimo o podizanju cijena zdravstvenog osiguranja, o povećanju participacije, dopunskog osiguranja, o tome da će vas ako dođete na Hitnu netko paušalo procjenjivati jeste li dovoljno bolesni ili ne, kazao je Grbin najavivši kako će već sutra govoriti o problemu obrazovanja.

- To je sve ono što građani danas imaju od ove Vlade, a naša obveza je na to kontinuirano upozoravati, rekao je Grbin. Na novinarski upit zbog čega SDP šuti o trenutačnoj krizi. - Ja vam na to ne mogu odgovoriti zato što jednostavno od prvog dana kada se kriza pojavila osobno i sa drugim kolegama kontinuirano sam upozoravao na ono što Vlada radi. Ako ćemo biti potpuno iskreni, da nije bilo SDP-a, svog ovog govora, rasprave, jučerašnje sjednice Vlade ne bi bilo. Da nije bilo postupka opoziva koji pokrenuo upravo SDP, nitko danas u Hrvatskoj ne bi govorio o tome kako je Tomislav Karamarko koristio svoju javnu poziciju da stekne privatni dobitak, da se vozi u Mercedesu itd. Mi ispunjavamo svoju zadaću, ukazujemo na nedozvoljeno ponašanje vlasti. To smo činili i činit ćemo ubuduće, kazao je Grbin. Zaključio je i kako postoje dvije opcije za trenutnu krizu vlasti u RH.

- Prva je da će po svom dosadašnjem običaju i kolege iz Mosta i kolege iz HDZ-a pomesti sve pod tepih, a druga, što bi trebalo biti i što je jedini ispravno za sve građane, je da vratimo mandat građanima i da oni odluče tko će i kako upravljati Hrvatskom u budućem razdoblju, poručio je danas Grbin iz Đakova. M. Muškić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike