Sport
PRIPREME ZA EURO_ HRVATSKA DO MINIMALNE POBJEDE U KOPRIVNICI

Mučenje s Moldavcima
Objavljeno 27. svibnja, 2016.
Bez Modrića, Rakitića, Kovačića, Srne i Mandžukića Čačićeva momčad nije ostavila dobar dojam

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za Europsko prvenstvo u Francuskoj, a ono što su naši pokazali protiv slabih Moldavaca nije bilo nešto čemu se treba veseliti.

Utakmica u Koprivnici proti Moladvije tako nije rekla baš ništa o Hrvatskoj, izbornik Ante Čačić provjeravao je tek svoje pričuvne opcije, a pravo lice “kockastih” očito ćemo vidjeti tek u Parizu na startu Europskog prvenstva protiv Turske. Dotad ćemo gledati tek obično zavaravanje suparnika kakvo je bilo ovo.

Kramarić potvrdio goltereski instikt

Hrvatska je, doduše, na koprivnički travnjak izišla bez svoijih najjajčih aduta u veznom redu Luke Modrića i Ivana Raktića, zatim Marija Mandžukića i Darija Srne, koji su još pod klupskim obvezama, ali s obzirom na snagu suparnika to i nije bio neki problem, jer se od prve minute nametnula u igri. I na prvi pogodak nije se dugo čekalo. Već u 9. minuti Kramarić je pokazao zbog čega mora biti u rosteru za Euro. Jednu dobru Perišićevu loptu bez pardona je pretvorio u pogodak. Taj rani pogodak malo kao da je uspavao našu reprezentaciju, koja je ležerno čuvala prednost i nije previše prijetila. Istina, u 12. minuti Vrsaljko je uzdrmao gredu, kada je pametno pokušao prebaciti gostujućeg vratara, no greda je spasila efektan pogodak. Kada se taj početni entuzijazam u igri hrvatskih nogometaša smirio, pokušala ga je vratiti limena glazba s tribina, ali to baš nije bilo uspješno. Očito je nedostatak naših glavnih veznih igrača itekako utjecao na izgled Čačićeve momčadi. Bilo je to jednom sasvim prosječno poluvrijeme, ali, iskreno, nije to bilo izdanje naše momčadi u kojoj smo trebali uživati i gledati Hrvatsku kakvu želimo i očekujemo u Francuskoj.

Brojne zamjene

Hrvatska je u nastavak susreta ušla čak s šest zamjena što je samo dodatni dokaz kako je taj susret bio obična revija, a ne ozbiljan test-susret za Euro. Nemoguće je iz te utakmice donijeti ozbiljan zaključak gdje je i koliko može Hrvatska. U toj magli očito ćemo ostati sve do prve utakmice protiv Turaka u Parizu jer ni susret protiv San Marina u Rijeci neće nam dati nikakve smjernice o pravoj snazi hrvatske reprezentacije. Očito je nakana izbornika Ante Čačića bila skriti sve moguće varijante za Francusku. Osim toga vidjele su se i neke druge stvari, Duje Čop ne pripada u ovu priču jer promašio je dvije prilike koje se na Euru jednostavno ne smiju upropastiti. Oba puta mu je odlično asistirao Kalinić, ali je Čop u prvoj situaciji pogodio vratara, a u drugoj je pogodio lijevu vratnicu. Uglavnom, sve je jasno, ako se traži druga špica onda je to Kramarić, a nikako Čop. Prilika je bilo još, ali ne i pogodaka. Kalinić se nakon asistencija konačno i sam našao u poziciji za postizanje pogotka, ali je njegov udarac glavom u 75. minuti otišao pored lijeve vratnice. Hrvatska je i nakon toga kontrolirala stvari na terenu, ali nije pronašla načina svoju pobjedu učiniti uvjerljivijom. Prilika je bilo, ali se prviše kompliciralo u završnici.

Dalibor KELER

KOPRIVNICA - Gradski stadion. Vrijeme sparno. Teren dobar. Gletadelja: 5.000. Sudac: Ognjen Valjić (BiH) – 6,5. Strijelaci: 1:0 Kramarić (9), Žuti karoni: Vrsaljko (Hr vatska), Golovantenco, Epueranu (Moladvija). Crvenih kar tona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: ANDREJ KRAMARIĆ (HRVTASKA)

HRVATSKA                                     1  (1)

Subašić 6, Vrsaljko 6, Ćorluka 6,5, Vida 6 (od 46. Schindelnfefd 6), Strinić 6, Badelj 6 (od 46. Antolić 5,5), Pjaca 5,5 (od 46. Halilović 5,5), Brozović 6 (od 46. Ćorić), Perišić 6 (od 46. Čop 5,5), Kalinić 6, Kramarić 7 (od 46. Rog 5,5).

MOLDAVIJA                                    0

Cebeanu 6, Jardan 5,5, Cascaval 5,5, Epueranu 5,5, Golovantenco 5, Cebotaru 5 (od 86. Ambros -), Capr 5(od 60. Sidorenko 5), Ionita 5(od 75. Mihailov 5), Andronic (od 61. Cojorcari 5), Spataru 5 (od 77. Ivanov-), Bugenac 5 (od 54. Milinceanu).

1:0

Perišić je odigrao za Kramarića, a on pokazao svoj golgeterski instinkt jer je gotovo ni iz čega pogodio desni donji kut moldavskih vrata

Ante Čačić

hrvatski izbornik

Ova je utakmica dala dosta podataka i u svakom slučaju bila od koristi. Zabili smo jedan pogodak, ali mogli smo i morali više

PLUS

Andrej Kramarić je čovjek kojeg Ante Čačić apsolutno treba. Može zabiti ni iz čega, a takvi napadači se zlatom plaćaju. Nije mu potebno "sto" prilika. Dovoljna mu je i jedna poluprilika za realizaciju. I to je sve što treba zapamtiti iz te večeri. Osim limene glazbe, naravno.

MINUS

Duje Čop nije pokazao kvalitetu zbog koje bi trebao biti u rosteru za Euro. Prilike koje je promašio protiv Moldavaca stavljaju veliki upitnik iznad njegova imena. Na taj razini takve se prilike jednostavno ne smiju upropaštavati.

Najčitanije iz rubrike