Regija
PRVO SREDNJOEUROPSKO NATJECANJE ORAČA

Hrvatski orači osvojili treće mjesto u Češkoj
Objavljeno 28. svibnja, 2016.

SLATINA – Češka oračka organizacija u mjestu Zábřehu organizirala je 1. natjecanje srednje Europe u oranju. Hrvatsku su predstavljali Mario Spudić iz Karlovačke županije, u kategoriji plugova ravnjaka i Tomislav Kuharić iz Krapinsko-zagorske županije, u kategoriji plugova premetnjaka. Kuharić je zauzeo drugo, a Spudić četvrto mjesto pa je hrvatska reprezentacija u ukupnom poretku bila treća, poslije Austrije i Češke. Podsjetimo da su Kuharić i Spudić 2011. godine bili najbolji orači u Hrvatskoj i 2012. godine predstavljali su našu zemlju na svjetskom natjecanju u Biogradu na Moru.

Tomislav Kuharić i lanjski je državni prvak u svojoj kategoriji pa je sa Sašom Viškom iz Koprivničko-križevačke županije, pobjednikom u kategoriji plugova ravnjaka, trebao predstavljati Hrvatsku na 63. svjetskom natjecanju u Engleskoj. Kuharić je, međutim, zbog obiteljskih razloga odustao od gotovo dvotjednog boravka u Engleskoj pa će umjesto njega Hrvatsku predstavljati Goran Šebalj iz Kapinaca, drugoplasirani na prošlogodišnjem državnom natjecanju. Šebalj će biti već četvrti sudionik svjetskog natjecanja orača iz Virovitičko-podravske županije.

Članovi službene natjecateljske ekipe Hrvatske u Češkoj bili su i djelatnici Savjetodavne službe Siniša Hrgović kao trener hrvatske reprezentacije orača i Ivan Ključec kao član ekipe. Natjecanje su pratili i pomoćni članovi ekipe, predstavnici hrvatske reprezentacije orača Goran Šebalj i Saša Višak, te načelnici općina na slatinskom području Mirko Rončević (Čađavica) i Josip Granjaš (Sopje), te Dražen Peraković (Barilović). Spomenimo da će Čađavica i načelnik Mirko Rončević ove godine biti domaćin virovitičko-podravskoga županijskog natjecanja u oranju. Trener hrvatskih orača Siniša Hrgović posebno zahvaljuje organizatoru koji je hrvatskoj ekipi osigurao besplatan najam traktora i prijevoz natjecateljskih plugova u njihovu aranžmanu. (P.Ž.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike