Regija
SLATINČANI NA LIKOVNOM NATJEČAJU

Učenik Borna Bula dobio Zlatnu paletu
Objavljeno 27. svibnja, 2016.

SLATINA – Učenici slatinske OŠ Josipa Kozarca među najboljim su hrvatskim likovnjacima, što su potvrdili rezultati ovogodišnjega likovnog natječaja “Small Montmartre of Bitola 2016.”. Riječ je o redovitoj aktivnosti makedonskoga Dječjeg umjetničkog studija “Ćiril i Metod”, međunarodnom natječaju na koji je pristiglo čak 10.229 radova iz 220 škola iz 28 zemalja diljem svijeta. Uvjet prijave na natječaj bio je dostavljanje zbirke od najmanje 20 likovnih radova o temi nadolazećih Olimpijskih igara, ili s temom po slobodnom izboru, uz propisanu dob autora od četiri do 20 godina. Među pristiglim radovima odabrano je i nagrađeno 17 najboljih zbirki radova, 138 autora najboljih samostalnih radova nagrađeno je Zlatnom paletom, a 228 autora dobilo je diplomu.

Učenici OŠ Josipa Kozarca Borna Bula, Sara Babić, Manuel Pelikan, Dina Kovač, Nikolina Krupnicki i Gabrijel Graonja sa svojom su učiteljicom likovne kulture Tatjanom Lulić Prpić odlučili prihvatiti izazov i prijaviti se na natječaj svojim radovima o temi “Rio 2016”. Njihova zbirka jedna je od 17 najuspješnijih, učenik petog razreda Borna Bula nagrađen je Zlatnom paletom, a rad učenice sedmog razreda Dine Kovač jedan je od radova nagrađenih diplomom.

– Uspjeh mladih slatinskih likovnjaka još je veći ako uzmemo u obzir da je zbirka radova naše škole jedina s područja Hrvatske koja je dobila nagradu, dok je rad učenika Borne Bule jedan od samo dva, a rad učenice Dine Kovač jedan od tri nagrađena rada iz Hrvatske - kaže mentorica Tatjana Lulić Prpić, ponosna na uspjehe svojih učenika.

Likovni radovi slatinskih učenika nalaze se među odabranih 817 radova koji su izloženi na Međunarodnoj izložbi dječje umjetnosti u Nacionalnoj galeriji dječje umjetnosti “Montmartre”, u Bitoli, do 10. lipnja. P. Žarković

Najbolji

Najboljima su proglašene zbirke radova iz Bugarske (3), Rusije (2), Poljske (2), Rumunjske, Malezije, Indije, Hrvatske, Češke, Turske, BiH, Srbije, Slovenije i Argentine

Možda ste propustili...

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

Najčitanije iz rubrike