Regija
ŽUPAN ŠIŠLJAGIĆ POSJETIO LEVANJSKU VAROŠ

Izgradnja vodoopskrbne mreže i razvoj turizma
Objavljeno 28. svibnja, 2016.

LEVANJSKA VAROŠ – Župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić sa suradnicima jučer je održao radni sastanak u Općini Levanjska Varoš gdje je s tamošnjim čelništvom i načelnikom Slavkom Tidlačkom dogovorio nastavak realizacije zajedničkih infrastrukturnih, komunalnih i društvenih projekata.

Rečeno je kako su domovi u Levanjskoj Varoši i u Paučju obnovljeni, društveni dom u Breznici Đakovačkoj upravo se obnavlja sredstvima Županije, a u tom mjestu također se radi i cesta. Na sastanku je istaknuto i kako se za izgradnju vodoopskrbnog sustava u Levanjskoj Varoši, Musićima i Slobodnoj Vlasti radi projektna dokumentacija. U planu je spojni cjevovod sa susjednom općinom Trnava kako bi uopće dobili pitku vodu, jer za sada imaju samo sanitarnu. Prema riječima načelnika Tidlačke planira se i gradnja dviju kuća oproštaja u Majaru, jer su ondje dva groblja, te jedna u Slobodnoj Vlasti. Županija će, rečeno je, osigurati podršku Općini u planiranoj izmjeni Prostornog plana i izradi Lokalne razvojne strategije kojima će se dodatno osigurati preduvjeti za razvoj turizma i turističkih sadržaja, odnosno zelenog turizma, čulo se na sastanku.

Nakon sastanka župan Šišljagić i načelnik Tidlačaka obišli su lokaciju gdje će Županija graditi rukometno igralište uz Osnovnu školu S.S. Kranjčevića u Levanjskoj Varoši.M. Muškić

Možda ste propustili...

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

Najčitanije iz rubrike