Regija
UGOVOR ZA ODVODNJU AGLOMERACIJE PETRIJEVCI PREDVIĐA 23 CRPNE STANICE

11 milijuna kuna za kanalizaciju
Objavljeno 28. svibnja, 2016.

VALPOVO – Jučer je potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji sustava odvodnje aglomeracije Petrijevci – montažne crpne stanice na području naselja Petrijevci, Satnica, Samatovci, Bizovac i Ladimirevci između tvrtke Dvorac d.o.o. Valpovo kao naručitelja i zajednice ponuditelja Vodovod–montaža d.o.o. Osijek te Sokol d.o.o. Vinkovci kao izvođača, u vrijednosti od 10.761.306 kuna bez PDV-a.

Kako je naglasio direktor Dvorca, Mate Pušić, izvođači su nakon postupka javne nabave sklopili ugovor o građenju za realizaciju projekta “Izgradnja sustava odvodnje aglomeracije Petrijevci – montažne crpne stanice na području naselja Petrijevci, Satnica, Samatovci, Bizovac i Ladimirevci”, čiji je je završetak predviđen za kraj ove godine. Cilj projekta je osigurati odvodnju otpadnih voda s navedenog područja, a trebale bi se sagraditi 23 crpne stanice.

Projekt iznimne vrijednosti za Grad Valpovo financirat će se nepovratnim sredstvima EU-a u iznosu od 7.455.106 kuna, sredstvima iz proračuna RH i Hrvatskih voda (2.423.569 kuna), novcem Grada Valpova, općina Petrijevci i Bizovac te Dvorca Valpovo (1.097.630 kuna).

Gradonačelnik Leon Žulj i načelnik općine Bizovac Srećko Vuković naglasili su zadovoljstvo zbog skorog početka realizacije projekta od iznimne važnosti za povećanje kvalitete življenja građana, ali i prijeko potrebne pogodnosti za poduzetnike i ulagače na ovim prostorima. L. Aničić

Možda ste propustili...

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

Najčitanije iz rubrike