Regija
UČENICI I NASTAVNICI VUKOVARSKE EKONOMSKE ŠKOLE PRIKUPILI 7000 KUNA

Projekt “Kamenčić za vodotoranj”
Objavljeno 28. svibnja, 2016.

VUKOVAR – Učenici i djelatnici Ekonomske škole Vukovar na čelu s ravnateljem Ivanom Szabom uručili su vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi sredstva prikupljena u projektu “Kamenčić za vodotoranj”, kojim su se uključili u obnovu vukovarskog vodotornja. Prikupili su 7000 kuna.

Prema riječima ravnatelja Szabe, učenička akcija trajala je mjesec dana, a njihovu ideju podržao je tada i Grad Vukovar.

– Osim skupljanja dobrovoljnih donacija učenika i djelatnika škole, organizirali smo košarkaški i nogometni turnir, a djelatnici i učenici za tu su prigodu ispekli kolače i prodavali ih, što je također namijenjeno za obnovu vodotornja – kazao je Szabo. Kako je dodao, na turnirima je sudjelovalo 12 srednjih škola i četiri osnovne, pomažući projekt uplatom kotizacije od 40 kuna, iako su mnogi davali i više. Učenica 3.e razreda Ekonomske škole Arijana Jozić rekla je kako je projekt ujedinio učenike i profesore škole jer je odaziv bio veći nego što su očekivali, kao i da im svima puno znači što su tom akcijom učinili lijepo djelo za grad Vukovar.

– To je naš dar voljenom gradu. Smatramo da je vodotoranj veliki simbol našeg Vukovara, a ovim smo projektom pokazali da poštujemo Vukovar i njegovu prošlost, ali da se Vukovar i dalje razvija – rekla je učenica Arijana.

Gradonačelnik Penava zahvalio je ravnatelju, djelatnicima i učenicima rekavši da je ponosan i sretan što se Ekonomska škola angažirala i time ispunila svoju pedagošku funkciju, a to je da djeca prihvate povijest i razvijaju ljubav prema gradu i domovini.(S.B.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike