Regija
U ORGANIZACIJI PODUZETNIČKOG CENTRA EDUKACIJA U SREDNJOJ ŠKOLI VALPOVO

Srrednjoškolci učili o povrtlarstvu i batatu
Objavljeno 28. svibnja, 2016.

VALPOVO - U organizaciji Valpovačkog poduzetničkog centra, a u suradnji s Jelicom Štrok, LAG-om Karašica i Srednjom školom Valpovo, u srijedu je u Srednjoj školi Valpovo održana edukacija “Primjer dobre prakse OPG Jelica Štrok”, koja je sufinancirana sredstvima Osječko-baranjske županije.

U uvodnom dijelu edukacije Ivana Bagarić, direktorica Valpovačkog poduzetničkog centra upoznala je učenike drugog razreda fitofarmaceuta o radu i ulozi Valpovačkog poduzetničkog centra te o mogućnostima financiranja za realizaciju poduzetničkih pothvata. Ivan Vrbanić, voditelj Lokalne akcijske grupe Karašica predstavio je LAG Karašica kao i mjere ruralnog razvoja kroz koje se mogu ostvariti nepovratna sredstva za razvoj poljoprivrednih i drugih ruralnih projekata. U nastavku predavanja Jelica Štrok predstavila je svoj OPG te je ispričala svoju poduzetničku priču. Također je iznijela mogućnosti uzgoja povrtlarskih kultura te je tako učenicima objasnila uzgoj batata i koje su njegove kvalitete.

U Valpovačkom poduzetničkom centru u realizaciji ovog projekta posebno su zahvalni prof. Mariji Kopi koja je pokazala interes i suradnju kako bi se učenicima, na konkretnim primjerima pokazalo da nakon završetka školovanja postoji mogućnost bavljenja poljoprivredom kroz koju će moći osigurati svoju egzistenciju, poručili su iz VPC-a.(L.A.)

Možda ste propustili...

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

Najčitanije iz rubrike