Osijek
U POVODU DANA OSJEČKOG SVEUČILIŠTA

Svečani koncert AKUD-a Strossmayer u Auli glagoljice
Objavljeno 28. svibnja, 2016.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije održanoj u Rektoratu predstavljen je program prvog svečanog koncerta Akademskog kulturno-umjetničkog društva Strossmayer koji će se u povodu Dana Sveučilišta održati u utorak, 31. svibnja, s početkom u 20 sati u Auli glagoljice na Ekonomskom fakultetu. Svečani koncert predstavili su izv. prof. dr. sc. Enrih Merdić, direktor AKUD-a Strossmayer, te voditeljica Akademskog pjevačkog zbora, izv. prof. art. Antoaneta Radočaj-Jerković.

Ovo je prvo predstavljanje cjelokupnog rada AKUD-a Strossmayer u sklopu kojeg djeluju tri ansambla: Akademska plesna grupa, Akademski pjevački zbor i Akademski folklorni ansambl. Ovo je ujedno i drugo predstavljanje Akademskog pjevačkog zbora koji je svoj prvi, božićni, koncert imao u prosincu prošle godine.

Predsjednik AKUD-a je rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, prof. dr. sc. Željko Turkalj. Voditelj plesne grupe je Igor Vajnberger, pjevački zbor vodi izv. prof. art. Antoaneta Radočaj-Jerković i Davor Dedić, predavač, a voditelji folklornog ansambla su Kasandra Obranić, mag. informatol., Ana Živković, mag. oec., i dr. sc. Vesna Svalina te voditeljica tamburaške sekcije Jelena Kovačević.

Društvo djeluje oko sedam mjeseci, a već ima oko 120 aktivnih članova koji su iz svih sastavnica Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Cilj društva je okupiti studente i nastavnike osječkog Sveučilišta te na takav način osvijestiti i potaknuti kulturu u gradu. T. Timko

Možda ste propustili...

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

Najčitanije iz rubrike