Osijek
DVA DESETLJEĆA PRVE PRIVATNE SREDNJE ŠKOLE U OSIJEKU

Gaudeamus - škola dostojna svih dobivenih pohvala i priznanja
Objavljeno 28. svibnja, 2016.

Učenici, djelatnici i Uprava gimnazije Gaudeamus, kako to i priliči, svečanom proslavom obilježili su 20. godišnjicu svoga rada.

U gimnazijskoj školi u prirodi, u Tikvešu, okupilo se više od 1200 odraslih posjetitelja i 300 djece, među njima i predstavnici javnog i društvenog života Osijeka koje je predvodio gradonačelnik Ivan Vrkić.

Bila je to prigoda pokazati kako je nastao i rastao Gaudeamus, također iskazana je zahvalnost svima koji su stvarali ovu prvu i jedinu privatnu srednju školu u Slavoniji i Baranji. Ona je kroz dvadeset godina neprekinutog rada svojim rezultatima pokazala da je dostojna svih pohvala i priznanja koja su joj dodijeljena na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

- Ideja ne mora biti velika. Ona samo mora promijeniti svijet - tom izjavom prije 20 godina vodio se Saša Šakić, osnivač škole, a danas predsjednik Školskog odbora. Pri tome je među tim idejama, a koje su i realizirane, posebno istaknuo strategiju razvoja kontinentalnog turizma RH, Nacionalnu strategiju sustava za navodnjavanje, prvu aplikaciju za djecu od tri do deset godina koja mladima omogućava lakše svladavanje i učenje stranih jezika, brojne EU projekte, ISO standarde... koji su samo dio uspjeha škole i svih njezinih bivših i sadašnjih učenika.

Proslavu su svojim prigodnim glazbenim programom uveličali učenici, polaznici Integrirane igraonice i, naravno, nezaobilazni tamburaški sastav nakon čega su svi zajedno uživali u kušanju slavonskih i baranjskih autohtonih specijaliteta.

Druženje je organizirano na otvorenom prostoru Gaudeamusove škole u prirodi, pa je to za sve naposljetku bio i ugodan izlet na svježem zraku. A za Gaudeamus početak jednog novog poglavlja.

Dario KUŠTRO
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike