Crna kronika
NESREĆA U SREDIŠTU SLAVONSKOG BRODA

Autom se zabio zabio u zgradu: Troje mladih teško ozlijeđeno, vozač i suvozač kritično
Objavljeno 27. svibnja, 2016.
Suvozač i djevojka koja je bila na stražnjem sjedalu, nisu bili vezani

SLAVONSKI BROD - Za živote 19-godišnjeg i 21-godišnjeg mladića bore se liječnici Odjela intenzivne njege slavonskobrodske bolnice. U nesreći je još teško ozlijeđena i 18-godišnja djevojka, a slijetanje automobila s ceste u četvrtak navečer (oko 22.30 sati), nedaleko od središta grada, prouzročio je mladi 19-godišnji vozač.

Upravljajući Škodom Octavia, zbog vozačkog neiskustva, prebrze vožnje i nekretanja obilježenom prometnom trakom, mladi vozač je u blizini Trga Svetog Trojstva, krećući se od istoka prema zapadu, nekontrolirano vozilom sletio na travnatu površinu uz sjeverni rub kolnika. Automobil se potom okrenuo u suprotnom smjeru i udario lijevim bočnim dijelom u jugoistočni kut zgrade stoljetnog Vatrogasnog doma. Uz vozača, koji je bio vezan sigurnosnim pojasom, nalazio se 21-godišnji suvozač, a na stražnjem sjedalu 18-godišnja djevojka koji nisu bili vezani. Od siline udarca, oba mladića zadobili su teške ozljede opasne po život, dok je djevojka izvan životne opasnosti.

- Pacijenti se nalaze u jedinici intenzivnog liječenja i dalje su u teškom stanju, šturo je jučer odgovorio odjelski dežurni liječnik za dvojicu mladića. Neslužbeno doznajemo da je ozlijeđena djevojka Doris S. zadobila lom ekstremiteta, dok je 21-godišnji suputnik Mihael V., kao i vozač, zadobio višestruke teške ozljede. Zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, Policijska uprava brodsko-posavska protiv 19-godišnjeg vozača nadležnom državnom odvjetništvu dostavit će kaznenu prijavu. Prekršajni nalog zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa ide protiv dvoje suputnika.

Marija RADOŠEVIĆ

Za živote ozlijeđenih mladića i jučer su se borili liječnici slavonskobrodske bolnice

Možda ste propustili...

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

PROMETNA NESREĆA U JUGOVU POLJU

Unesrećenog iz vozila spašavali vatrogasci

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi