Regija
DRŽAVNO PRVENSTVO MAŽORETKINJA

Vinkovačke mažoretkinje u kategoriji ''Prvi korak'' osvojile zlatno odličje
Objavljeno 27. svibnja, 2016.
Vinkovčanke su osvojile i nagradu za timski doprinos razvoju mažoret-plesa

U Zagrebu je održano 20. državno prvenstvo mažoretkinja Hrvatske  na kojemu su Vinkovačke mažoretkinje ostvarile zapažene rezultate i plasirale se na Europsko prvenstvo koje će održati u rujnu u Vinkovcima.

U kategoriji kadetkinje formacija, osvojile su visoko 7. mjesto i na taj način izborile plasman na Europsko prvenstvo.U kategoriji kadetkinje solo Lucija Segeš osvojila je 6. mjesto.

U kategoriji ''Prvi korak'' u kojoj se natječu djevojčice u dobi od 4 do 9 godina, sudjelovale su i četiri predstavnice Vinkovačkih mažoretkinja - Lucija Orlović, Ana Pandža, Lana Danka i Lea Lagator. Sve četiri predstavnice osvojile su zlatne medalje.

-Tijekom priprema za ovogodišnje prvenstvo postavile smo si samo jedan cilj - plasirati se na Europsko prvenstvo koje će se u rujnu održati baš u Vinkovcima, i u tome smo uspjeli. Nagradu hrvatskih mažoretkinja  "Stanko Mazor" za najveći timski doprinos razvoju mažoret-plesa u 2016. godini zaista nismo očekivale i to nas je sve ugodno iznenadilo, a ona je samo potvrda da idemo u pravom smjeru i da je pred nama jako lijepa budućnost. Ovom prilikom moram istaknuti da sam iznimno ponosna na moje djevojčice koje su srce ostavile na stazi kako bi što bolje predstavile svoj grad i u tome su uspjele. Pred nama su sada pripreme za naše prvo Europsko prvenstvo na kojemu ćemo ponosno predstavljati naše Vinkovce.
Na kraju, želim još jednom zahvaliti mojim mažoretkinjama na trudu koji su uložile, roditeljima koji su ih sve vrijeme podržavali i naravno, Gradu Vinkovcima da ogromnoj podršci, pomoći i ukazanom povjerenju jer bez njih ovo ne bi bilo moguće, istaknula je Ana Koncul, voditeljica Vinkovačkih mažoretkinja.

S ovog prvenstva Vinkovačke mažoretkinje su ponijele još jednu nagradu. Naime, Hrvatski mažoret savez dodijelio je Vinkovačkim mažoretkinjama Nagradu hrvatskih mažoretkinja  "Stanko Mazor" za najveći timski doprinos razvoju mažoret-plesa u 2016. godini.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

Najčitanije iz rubrike