Mozaik
“MALO PIĆA, MALO DUGMIĆA” BIT ĆE LJETNI HIT

Mirko Šenkovski Geronimo snima pjesmu s Đakovčankama
Objavljeno 28. svibnja, 2016.
Na jesen planira plasirati svoj četvrti singl

Ljetni hit koji lako sjeda u uho iz autorskog pera Slavonca koji trenutačno živi u susjednoj Bosni i Hercegovini, Mirka Šenkovskog Geronima, snima se u Slavoniji, u studiju Tihomira Ivanetića u Strizivojni.

Ekskluzivno, ekipa Glasa Slavonije poslušala je hit koji će zasigurno na ljeto zauzeti vrhove domaćih top-ljestvica, a bit će izveden i na ovogodišnjem požeškom festivalu.

- Ovo je moj novi singl koji se zove "Malo pića, malo dugmića". Na ovoj pjesmi sudjeluje Šemso, pjevač iz odličnog banda Brkovi i Ženska vokalna skupina Đakovčanke, koje snimamo ovdje u Strizivojni u studiju kod Tihe. Šemsu smo snimili u Zagrebu. Slavonci ga se sjećaju po nedavnom koncertu u Brodu za koji kažu kako je bio sjajan - kaže Geronimo. Dodaje kako je riječ o laganoj, ljetnoj pjesmici, a kaže kako će slušateljstvo i gledateljstvo pravi dojam dobiti kada bude napravljen spot.

- On će biti plasiran u lipnju, a ovo je moj treći singl. Moram reći da su Đakovčanke u ravnopravnom statusu sa mnom i Šemsom. Ta pjesma stoji već neko vrijeme. Žao mi je da ju ne izbacim van, dugo sam razmišljao, jer malo je netipična u odnosu na ono po čemu sam do sada prepoznatljiv. S druge strane je jako dobra i puno dobrih pjevača, među kojima je i Halid Bešlić, reklo mije je da je svakako snimim. Upravo mi je on rekao da bi mogla biti hit. Pjesma se snima u četiri studija, između ostaloga i u mom sarajevskom - kaže Geronimo.

Pjesma će, osobito one koji su mladost provodili osamdesetih, svojom glazbom i ritmom podsjetiti na ta zlatna vremena, no na jedan drukčiji, pomalo šaljiv način. Pitali smo Geronima i na čemu još radi.

- Radim na novom albumu Zlatka Pejakovića, koji će također uskoro izaći sa singlom. Ne smijem još reći o kojoj je pjesmi riječ jer ih imamo nekoliko u optjecaju. Dvije su snimljene, a pojavila se još jedna koja je zanimljiva. Nakon "Sedam dana maligana", koja se pokazala kao novo, a staro Zlatkovo ruho. Radim i na novom albumu Halida Bešlića, koji je malo prolongiran zbog smrtnog slučaja u njegovoj obitelji, otac mu je umro. Dok se Halid malo oporavi od svega, nadam se da ćemo na jesen to završiti - kaže popularni autor. I dalje, kaže, radi na rock-projektu, a na jesen planira plasirati svoj četvrti singl kao s krunom svoga rada.

- Otkrit ću ti ekskluzivno da su na njemu pjevali Kiki Lesendrić iz Pilota, Tifa, Toni Janković iz Divljih jagoda, Zoran Predin, Zele Lipovača je odsvirao solo, Krešo iz Crvene jabuke bas-girate, Dragianni ostatak na gitarama, i na kraju ja koji pjevam. Ne znam još kako ćemo to nazvati, "Geronimo i prijatelji" ili nekako drukčije, uglavnom riječ je o jednoj dobroj i kvalitetnoj pjesmi - kaže Geronimo. Za Požegu je, kaže, imao više pjesama, no odabrao je "Malo pića, malo dugmića" jer ima etnomotiv i kao takva bit će zanimljiva publici.

- To je sarkastičan prikaz, na simpatičan način tog nekog pastirskog rocka koji je meni drag, ali na jedan drugačiji način - kazao je Geronimo.

Maja MUŠKIĆ
Dragana i Tifa

Geronimova pjesma "Volim te još i danas", koju izvode Dragana Kajtazović i Tifa, odlično je prihvaćena od publike u cijeloj regiji. “Dragani pripremam singl za ljeto, jer je ovaj duet s Tifom jako dobro prošao. Vrti se na svim radiopostajama i odlično je prihvaćena, ona je jedna od mojih trenutno najizvođenijih pjesama, čak i u odnosu na brojne zvijezde za koje sam radio”, kaže Geronimo.

Možda ste propustili...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

HRT: PODRŠKA BABY LASAGNI U PET HRVATSKIH GRADOVA

I Osijek je zaplesao na "Rim tim tagi dim"

Najčitanije iz rubrike