Sport
KOŠARKAŠI BOROVA ZAKLJUČILI SEZONU

Osvojili dva pokala i igrali za A-1 ligu
Objavljeno 27. svibnja, 2016.

Prije dvije godine, kada su bili prvaci A-2 lige Istok, košarkaši Borova su u kvalifikacijama za elitni razred uspjeli ostvariti jednu pobjedu.

Stoga su uoči novog kvalifikacijskog ciklusa u klubu, 24 mjeseca poslije, imali veliku želju popraviti dojam, što im je na kraju i pošlo za rukom. U osam utakmica ostvarene su tri pobjede, što je dovoljan razloga za zadovoljstvo trenera Damira Volodera, koji je vukovarsku momčad vodio i 2014. godine.

- Imali smo prigodu izboriti polovičan učinak jer smo u posljednjem kolu bili domaćini Stoji, koju smo svladali na njezinu parketu. Nismo uspjeli do četvrte pobjede, doživjeli smo i uvjerljiv poraz od 22 poena razlike, ali on nije pokvario ukupnu sliku sezone, koja je bila uspješna. Osvojili smo ligu, regionalni Kup, nismo bili prolaznici u kvalifikacijama, gdje je načinjen pomak, stoga čestitke svima - kaže Voloder.

Istina, njegova momčad nije bila konkurentna za mjesta koja vode u A-1 društvo, ali u Borovu su itekako svjesni svojih trenutnih kapaciteta.

- Znalo se i prije početka da su Hermes Analitica i Jazine glavni favoriti, to se na kraju i potvrdilo. Zagrepčani su bili najbolji, dok su Zadrani namučili u dodatnom razigravanju i prvoligaša iz Škrljeva. Mi smo primjerice namučili te Jazine na našem parketu, iako smo igrali bez prvog strijelca (Bekavac). Veći dio lige nismo bili kompletni, da jesmo, možda bi rezultat bio i bolji - smatra trener Borova, koji je u kvalifikacijama osnažio momčad koja je ranije bila najbolja na drugoligaškom Istoku.

- Znanje i iskustvo Šuputa koristilo je svima, a zapaženih rola imao je i mladi Lazić, koji je bio u statusu zaštićenog godišta. Da imamo mogućnosti osnažiti momčad s još kojim igračem, tada bi i ambicije porasle, ali ovoga trenutka to nije realno moguće - priznaje trener vukovarskog A-2 ligaša, koji od jeseni kreće u obranu naslova. U slučaju da ponove ovaj rezultat, čak i ako budu drugi, ponovno bi došli u prigodu boriti se za plasman u najjače društvo.

- Došlo je do modifikacije natjecanje. Dvije najbolje momčadi iz pet regija igrat će potom novu jedinstvenu ligu. To iziskuje dodatna financijska sredstva, stoga je pitanje koliko klubova to ovoga trenutka može iznijeti. Ideja je dobra, smatram da drugi razred hrvatske košarke mora biti kvalitetniji filtar za plasman u A-1 ligu. Ali treba biti i svjestan situacije u kojoj djelujemo. Naravno, sportski motiv je neupitan, stoga je jasno da želimo ponoviti ovaj rezultat - kaže na kraju trener Borova, Damir Voloder. N. Benčina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana