Sport
KRISTIJAN KRAJČEK BSK-OV VEZNJAK

Uskoro slijede izazovi u Prvoj ligi
Objavljeno 27. svibnja, 2016.

Možda je Kristijan Krajček (po)najbolji igrač trećeligaškog nogometnog “istoka”, ali je taj ofenzivni veznjak bjelobrdskog BSK-a sigurno najkorisniji.

U dosadašnjih 28 etapa 16 puta je bio strijelac i isto toliko puta asistirao suigračima zabivši s njima ukupno 54 pogotka. Taj Jurjevčanin tako je sudjelovao u više od polovine pogodaka momčadi Davora Rupnika iz čijeg je sastava postao i najzanimljiviji klubovima iz višeg razreda.

U Zagreb stigao prerano

Da je Krajček nesvakidašnji potencijal prepoznala je struka tadašnjeg zagrebačkog drugoligaša HAŠK-a dovodeći ga, prije pet godina, u svoje redove iz đakovačke Croatije, gdje je taj (sada 22-godišnjak) prošao sve mlađe kategorije stigavši, dakle, do kadetske.

- Nisam tada dugo razmišljao treba li prihvatiti poziv tadašnjeg drugoligaša iz Zagreba. Međutim, sudeći iz sadašnje perspektive tamo sam došao prerano. Za tu razinu trebalo mi je ponajprije iskustva, ali unatoč svemu, kao 17-godišnjak, igrao sam Drugu hrvatsku ligu te shvatio da mogu. Premda me trener gurao na meni neprirodnu poziciju zadnjeg veznog, ali sam znao da je bitno da sam unutra te da ću se vremenom izboriti za status u momčadi. Klub je u međuvremenu dospio u teškoće i boravak u Zagrebu nije više bio moguć - prisjeća se Krajček te zagrebačke epizode.

Uslijedio je povratak u đakovačkog trećeligaša gdje ga je nakon dvije godine prepoznao Rupnik i nagovorio na dolazak u Bijelo Brdo. I praktički ga igrački spasio.

- Bio sam već na raskrižju hoću li se posvetiti nogometu ili egzistenciju pronaći izvan sporta. Pojavio se Rupnik i vratio me među žive, na čemu sam mu zahvalan, kao i na tome što me igrački prilično podignuo. Do razine kada sam opet postao zanimljiv jačim sredinama. Ako se kojim slučajem to ne bi uskoro dogodilo, vremena i strpljena imam pa ako mi se na ljeto ne otvore vrata, za prvenstveno prvoligaški klub, neće biti problem ostati još neko vrijeme u BSK-u gdje sigurno neću stagnirati. Najbolje su, zapravo, igračke godine ispred mene.

Učinak je mogao biti i bolji

Za njega je najbolja preporuka dosadašnji učinak na prirodnoj poziciji u formaciji 4-2-3-1. U kojoj je Krajček lijevi ofenzivni veznjak odakle čini razliku na terenu stvarajući višak igrača te potom bivajući izravno opasan po protivnička vrata i(li) asistencijom omogućujući suigračima poentiranje. Kako do kraja sezone ima još dvije etape, sadašnji zavidan učinak sigurno nije konačan, ali je mogao biti i bolji.

- Zbog ozljede nisam prošao kompletne zimske pripreme te sam stoga nedovoljno spreman ušao u nastavak tako da je znalo ponestati koncentracije u prigodama. Sada sam zdrav, a nadam se da će tako i ostati te da neće biti prepreka načiniti logičan iskorak u karijeri za što sam sada znatno zreliji i posve spreman - optimistično je zaključio Krajček, kojeg poslije dvije sezone od jeseni, vjerojatno, nećemo gledati u žuto-plavom dresu BSK-a.

Dražen LEKŠAN
Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

Najčitanije iz rubrike