Regija
ŽUPANJCI POTVRDILI KVALITET POSLOVANJA

SDFŽ najbolji je izvoznik u Tursku
Objavljeno 27. svibnja, 2016.
Same Deutz Fahr Žetelice dobile su nagradu Zlatni ključ

ŽUPANJA – Same Deutz Fahr Žetelice d.o.o. iz Županje najbolji je izvoznik u Tursku za 2015. godinu! Nagradu Zlatni ključ na svečanosti održanoj u Zagrebu, u sklopu 11. konvencije Hrvatskih izvoznika, preuzeo je Damir Kobaš, generalni direktor SDFŽ-a, i jedan od najzaslužnijih ljudi za vrijedno priznanje koje županjsku tvornicu svrstava u izvrsni dio hrvatskog gospodarstva. Same Deutz Fahr Žetelice među najuspješnijim su proizvođačima kombajna u svijetu i posluju kao dio talijanske grupacije SDF-a, svjetski poznatog proizvođača traktora i motora. S približno 350 radnika tvornica godišnje proizvede oko 400 kombajna, a u posljednje tri godine redovito se nalazi u elitnom društvu najuspješnijih hrvatskih izvoznika u 18 kategorija. Nakon nagrade za najinovativnijeg izvoznika u 2013. godini, lani su SDF Žetelice proglašene najboljim izvoznikom u Njemačku za 2014. godinu, a novo prestižno gospodarsko priznanje još je jedna potvrda kontinuiteta visoke kvalitete poslovanja i dodatna motivacija za još bolje rezultate.

- Nagrada Zlatni ključ za najboljeg izvoznika u Tursku za nas je veliko priznanje, a ujedno i potvrda našem ulaganju u razvoj proizvoda i proizvodnju, što je potvrđeno i ostvarenim rezultatima na tržištu. Turska nam kao tržište postaje sve značajnija i u 2015. godini prodali smo oko 30 kombajna. Na tursko tržište prvi put smo ušli 2014. godine. Tada smo prodali nekoliko kombajna koji su se za to tržište pokazali vrlo dobrima, a u 2014. godini naša je grupacija ujedno otvorila i tvornicu za proizvodnju traktora - pojašnjava generalni direktor Kobaš. Dodaje da će u 2016. godini Same Deutz Fahr Žetelice povećati plasman u Tursku gdje planiraju prodati više od 40 kombajna, što čini deset posto njihove ukupne proizvodnje.

- Što se tiče trenutačnog stanja na tržištu i prodaje, možemo konstatirati da je sektor poljoprivredne mehanizacije i nadalje u stagnaciji i da je vrlo teško postići bolje rezultate nego u protekle dvije godine. Stagnacija na tržištu prisutna je zbog nekoliko razloga - pad cijene zrna poljoprivednih proizvoda, cijene mlijeka i smanjenih potpora za nabavu poljoprivrednih strojeva, ali unatoč svemu mi se nastojimo održati na minimalno prošlogodišnjoj proizvodnji od 420 kombajna, ili ostvariti minimalno povećanje - ustvrdio je Kobaš. I u idućem razdoblju tvrtka SDFŽ u Županji nastavlja s ulaganjem u razvoj i nove proizvode, ali i u nova tržišta.

- Zaokružili smo jednu cjelinu i napravili konačnu liniju proizvoda novih modela kombajna od C6, C7 i C9, a u veljači ove godine nove kombajne C7 i C9 redizajnirali smo u pogledu nove kabine i opremili ih novim vrstama Mercedesovih motora koji su u normi T4F - zaključuje.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

S približno 350 radnika tvornica godišnje proizvede oko 400 kombajna, a u posljednje tri godine među najuspješnijim je hrvatskim izvoznicima

Možda ste propustili...

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

Najčitanije iz rubrike