Osijek
16. “STREET RACE SHOW”

Oktanski cirkus ponovno
u našem gradu!
Objavljeno 27. svibnja, 2016.
U SUBOTU I NEDJELJU U SPORTSKO-POSLOVNOJ ZRAČNOJ LUCI “ČEPIN”

Osijek će predstojećeg vikenda (28. i 29. svibnja) šesnaestu godinu zaredom biti domaćin atraktivne sportske manifestacije "Osijek Street Race Show" - utrke ubrzanja za sve željne oktana i mirisa benzina. Ta tradicionalna manifestacija i ovaj put održavat će se na prostoru sportsko-poslovne zračne luke “Čepin”.

Prema riječima Darka Drempetića, direktora discipline “Motorna ubrzanja”, očekuje se dvjestotinjak natjecatelja iz desetak zemalja te nekoliko tisuća posjetitelja.

Festival brzine, oktana, automobila i motocikala uz miris spaljenih guma izmjenjivat će se neprekidno dva dana kroz treninge, eliminacijske i finalne vožnje kada će se odabrati najbolji i najspretniji. Vozi se nekoliko odvojenih natjecanja poput dnevnih amaterskih utrka do prvenstva Hrvatske i međunarodnih prvenstava, kaže predsjednik organizatora natjecanja, Auto kluba Osijek, Rudolf Kalkan.

U ova dva dana vozi se nekoliko odvojenih natjecanja. Od dnevnih amaterskih utrka do prvenstva Hrvatske i međunarodnih prvenstava. Natjecatelji će moći uživati u automobilima snage veće od 1000 KS, ubrzanja od 0 do 100 ispod dvije sekunde, izlazne brzine na 402 metra od preko 300 km/h. Inače, “Osijek Street Race Show” nadaleko je poznat kao najveća, najbrža i odlično organizirana utrka te je nezaobilazna destinacija za sve natjecatelje, kao i posjetitelje željne adrenalina, brzine i dobrog provoda.

Osim natjecanja za posjetitelje, kao i prethodnih godina, bit će organizirani popratni sadržaji, poput natjecanja u glasnoći ozvučenja ili natjecanje u ljepoti u doradama automobila.(I.K.)

Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike