Mozaik
SEVERINA NA 22. ROĐENDANU RADIJA VALLIS AUREA

Pamtim Požegu po dobroj zabavi i uvijek joj se rado vraćam
Objavljeno 27. svibnja, 2016.
Meni je bio gušt raditi u mjuziklu

Velikim eventom i koncertom na Trgu Sv. Trojstva u Požegi požeški je radio Vallis Aurea obilježio svoj 22. rođendan.

Za svoj rođendan počastio je i sve stanovnike Požeštine velikim koncertom Severine, koju je dočekalo nekoliko tisuća fanova, pretežito mlađih generacija, no na svoje su došli i oni stariji jer je Severina pjevala i stare hitove i uspješnice. Kao predgrupa na trgu su nastupili odlični požeški tamburaši, TS Bisernica, koji su pojačani s bubnjem i klavijaturama izvodili više zabavni repertoar i lagano zagrijavali publiku za dolazak Severine, koja je zatražila od posjetitelja najjači vrisak koji se može čuti po cijeloj Slavoniji.

- Radio Vallis Aurea u ovih 22 godine prošao je različite uspone i padove, a našom srećom još smo uvijek ovdje. Na naše zadovoljstvo vrijeme nas je poslužilo za koncert na otvorenom i došlo je jako puno publike. Možemo zahvaliti svima koji nas u tome podržavaju, prvo od naših slušatelja koji nam pružaju potporu, pa onda do naših sponzora i pokrovitelja. Zadovoljstvo nam je što ćemo i ovaj put izdvojiti dio sredstava za kupnju uređaja Bilirubin za Odjel pedijatrije Opće županijske bolnice Požega, kojim će mali pacijenti obavljati pretrage bez uboda igala, za njih nema više straha od igle i uboda – istaknuo je glavni urednik radija Slavenko Čuljak.

- Mi smo krenuli još prije Domovinskog rata, razvijali se u teškim ratnim godinama, bili smo nešto što do tada nije bilo. Danas se puno toga promijenilo, dolazi nešto novo stalno, no radio je još uvijek ostao onaj koji se sluša u domovima, automobilima, kafićima, radnim mjestima. Na našu sreću još uvijek uspijevamo zadržati naše slušatelje uz nas – dodao je urednik Čuljak.

Severini ovo nije bilo prvi put da nastupa u Požegi, a prisjetila se da je nastupila na požeškom festivalu Zlatne žice Slavonije.

– Dolazila sam i pjevala u Požegi, no nažalost posljednjih godina ne, ali zato što me nisu zvali. Pamtim Požegu po tome što smo se dobro zabavljali na festivalu, a ja sam čak dobila i jednu od nagrada publike. Pjesma je dobro prihvaćena od publike - kaže.

Došli ste na proslavu rođendana radija, zajedno ste u glazbi, vama je to posao, ali slušate li radio?

- Slušam radio kao i svi pjevači, jer smo mi puno vremena i vozači. Nekada više vozimo nego što pjevamo, pa i onda u vožnji slušam radio i pomalo pjevam. Slušam radio često i slušam sve što se emitira.

Upravo ste snimili spot za novu pjesmu „Manta me ljubav“ s Karanom, Danielom i Giulianom?

- To je moja suradnja s prijateljima i školskim kolegama, pošto smo ja i Danijela išli zajedno u školu, s Giulianom sam počela pjevati. Išli smo na susrete i natjecanja pjevača po cijeloj Hrvatskoj i Jugoslaviji. Sada se to zove regija. Goran Karan i Ninčević su napravili 20 pjesama koje su predivne, na ostavštini Tijardovića. To nisam mogla odbiti i zahvaljujem što su me zvali i toliko godina čekali da to snime. To je nešto lijepo i kvalitetno, nešto što se ne događa često.

Sudjelujete u pripremi novog mjuzikla „Naša bila storija“, kako ide i kad se može očekivati premijera?

- To je i pjesma iz mjuzikla, a nadam se da će cijela produkcija uspjeti. Sugerirala sam da se prvo naprave neki koncerti s pjesmama, pa da se napravi neki CD s nekim pjesmama, da se ljudi upoznaju s njima. Meni je bio gušt raditi u mjuziklu, a mislim da će cijeli posao biti gotov pred kraj godine.

Kakvi su vam planovi za ovo ljeto, što vaši obožavatelji mogu očekivati od vas?

- Pripremam dvije pjesme, prva je tandem, a druga je ova iz mjuzikla te nekoliko pjesma u suradnji s dvije prekrasne djevojke, za sada još ne bih otkrivala njihova imena i o čemu se radi. Obožavam ih, one nisu iz svijeta estrade, a vidjela sam to na YouTubeu, postala sam njihov fan, a o svemu će se znati za mjesec i pol dana.

Hoće li biti kakvih koncerata u Slavoniji?

- Ja sam uvijek spremna, zovite me, mogu doći evo već sljedeći mjesec, ako publika bude zadovoljna večeras.

Dolazite li na požeški Aurea Fest?

- Zovite me, molim vas, uvijek ću doći u Požegu.(AGM Kruna)

PREDGRUPA

SU BILI ODLIČNI POŽEŠKI TAMBURAŠI, TS BISERNICA

Možda ste propustili...

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike