TvObzor
FOX: PREMIJERA HIT SERIJE "OUTCAST"

Zagreb dio jedinstvenog globalnog projekta
Objavljeno 27. svibnja, 2016.
Prva epizoda ove nestrpljivo očekivane serije bit će u Hrvatskoj emitirana na FOX-u odmah nakon otkrivanja murala, 6. lipnja u 23 sata

Zagreb je jedan od 12 svjetskih gradova izabranih za premijerno predstavljanje početne scene nove hit-serije “Outcast”. Počevši od 21. svibnja pa do 3. lipnja diljem svijeta otkrivat će se oslikani murali s prvim kadrovima početne scene nove hit-serije “Outcast”, originalne produkcije Fox International Studios.

Riječ je o jedinstvenom globalnom projektu u kojem, osim Zagreba, sudjeluju i London, Stockholm, Sofija, Istambul, Berlin, Singapur, Džakarata, Kuala Lumpur, Manila, Napulj te Sydney.

Ulični umjetnici i grafiteri

U svakom od ovih gradova ulični umjetnici i grafiteri oslikat će na gradskim zidovima, mostovima ili sličnim velikim površinama po jedan kadar početne scene ove dugoiščekivane serije. Serija Outcast temelji se na stripu Roberta Kirkmana, autora megapopularnih “Živih mrtvaca”, i Paula Azaceta.

Zagrebu je pripala čast da predstavi upravo početni kadar prve scene serije, a kadar će oslikati Slaven Kosanović Lunar, poznati hrvatski street-artist i grafiter. Lunar će “zagrebački“ kadar serije oslikati na lokaciji Studentskog centra, na velikom zidu vanjske strane kinodvorane. Na službenoj facebook-stranici FOX-a www.facebook.com/FOXTVCroatia pratit ćemo Lunara i oslikavanje murala te moći sudjelovati u nagradnom natječaju i osvojiti karte za eksluzivni screening prve epizode serije Outcast.

Samo ocrtavanje zida u Zagrebu će trajati puna dva dana – u ponedjeljak, 30., i utorak, 31. lipnja, a svi zainteresirani moći će pogledati tijekom tog razdoblja Lunara na djelu. Na istoj lokaciji bit će dostupan i poseban kod s kojim će fanovi moći otključati “tajni sadržaj“ na web-stranicama posvećenima ovoj globalnoj akciji.

Kadrovi iz 12 svjetskih gradova

Na kraju akcije, kadrovi iz svih gradova bit će prikazani na web-stranicama, kroz fotografije i atraktivne videoprikaze, te će tako, prikazani zajedno, stvoriti prve kadrove serije “Outcast”.

Ova serija prati lik Kylea Barnesa, mladića iz Zapadne Virdžinije opsjednutog demonima od najranijeg djetinjstva koji pokušava pronaći odgovore koji bi mu omogućile normalan život. No, Barnes pritom otkriva stvari koje bi njegovu sudbinu i sudbinu cijeloga svijeta mogle zauvijek promijeniti.

Prva epizoda ove iščekivane serije bit će u Hrvatskoj emitirana na FOX-u odmah nakon otkrivanja murala, 6. lipnja u 23 sata, istovremeno s ostale 124 zemlje diljem svijeta, osim SAD-a. (N.K.)

PRODUKCIJA SERIJE

Serija “Outcast” nastala je prema stripu Roberta Kirkmana, koji je uz Paula Azacetea i autor serijala. Producenti serije, koja u prvoj sezoni ima deset epizoda su Robert Kirkman, Chris Black, David Alpert, Sharon Tal Yguado i Sue Naegle. Glavne uloge u serijalu tumače Patrick Fugit, Philip Glenister, Gabriel Bateman, David Denman, Melinda McGraw, Grace Zabriskie, Catherine Dent, Lee Tergesen i Brent Spiner.

Možda ste propustili...

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

Najčitanije iz rubrike