TvObzor
IVANA KOVAČ

Ne pojavljujem se u medijima kad nemam što pametno reći
Objavljeno 27. svibnja, 2016.

Simpatična, vesela i prpošna pjevačica Ivana Kovač nedavno je snimila spot za ljetnu pjesmu “Bila boja”, a uhvatili smo je u odličnom raspoloženju i porazgovarali o aktualnostima u njezinom životu i karijeri. Evo što nam je rekla o udaji i usporedbama s Lanom Del Rey, a otkrila nam je i što se događalo u njezinu životu kad jedno vrijeme nije bila u medijima, koliko je zadovoljna trenutačnom situacijom na glazbenoj sceni te kako će provesti ovo ljeto.

Na brzom spoju

Za one koji ga još uvijek nisu uspjeli pogledati, o čemu govori vaš novi videospot za pjesmu “Bila boja”?

- Dakle, u novom spotu ja sam na brzom spoju, koji je popularna forma u Americi. Skupe se solo igrači i traže svoju srodnu dušu. U ovom slučaju - ja. Sjedim za stolom i svaki muškić ima točno dvije minute da se predstavi u najboljem svjetlu, ukratko kaže nešto o sebi. Marko Zeljković - Zelja, redatelj spota, to je doveo na višu razinu, na koju očito samo on može. Tako sam se ja upoznala s propalim rockerom, mađioničarom, a tu su i makro i njegova 'zaposlenica", iliti ga “dama noći”, sirovina koja je puna novca, a ništa nema u glavi, i naravno, Onaj Pravi (smijeh).

Moramo li uopće pitati kakva je bila atmosfera na snimanju?

- Odlična! Posebno sam sretna zbog toga što su u ovom spotu prvi put bili moji momci iz benda Kvaka 22. Pope, bubnjar, glumi propalog rockera, a Ivan je Onaj Pravi.

U spotu nosite bijelu vjenčanicu, u privatnom životu i dalje ne razmišljate o tome?

- Što se mene tiče, kao da sam je odavno odjenula. Tom papiru zaista ne dodajem preveliku važnost. Naravno da ću se udati... jednog dana. Ali što znači ako se ovaj mjesec ne udam? Da se ne volimo? Da sve ove godine koje smo zajedno i zajedno živimo ništa ne znače? Ili, suprotno, ako se ovaj mjesec udam, imam garanciju da će to trajati cijeli život i da se nikad nećemo posvađati i da ćemo živjeti sretni, najsretniji do kraja života? Ne bih rekla.

Veselo, zabavno i bezbolno

Novu pjesmu predstavit ćete i na CMC Festivalu u Vodicama?

- Tako je, 11. lipnja. Već dugo nastupam na CMC Festivalu. Bude jako veselo, zabavno i bezbolno. U Vodicama sam praktički kod kuće i to mi je dodatni plus za dobar osjećaj. Publika je super i stvarno je neopterećujuće.

Kako ćete provesti nadolazeće ljeto, hoće li se naći vremena i za odmor?

- To vam kod mene ide ruku pod ruku. Budući da sam kod mame u Tribunju, dečki iz benda lijepo me pokupe ispred kuće, odemo na gažu i vratimo se kući. Između gaža doista guštam. Pomažem i mami u restoranu, jer kad navali gužva treba im dodatna ruka. Uglavnom, kad sam u Dalmaciji, cijeli svijet mi je drugačiji i nekako svjetliji. Obožavam ljeto! Vjerojatno nam je svima tako kad odemo na godišnji i kad te ponese miris mora i miris bora... Sve je ljepše! Premda, meni je, zapravo, sve isto. Ljetni nastupi oduvijek su mi bili najdraži. Koliko god je vruće i u tom kombiju nema zraka, i furešti voze 30 kilometara na sat, a ipak je dopušteno 50 - nema mi dražeg.

A nove pjesme, možda novi album? Nastavljate li dugogodišnju suradnju s Draženom Zečićem?

- Idem onako kako sam do sada radila: pjesma po pjesma, spot po spot. Album je samo zaokružena priča na kraju. Snimila sam prošli tjedan jednu lijepu Zekinu baladu “Da se opet rodim”. Potpuno drugačija priča od “Bile boje” i to volim, kad imam raznolikosti u svojim pjesmama. Bit će još jedna njegova, “Ako si muško”. To je ono što za sada znam, jer nikad ne znam kad će neka nova pjesma doletjeti. Ali i to i je čar ovog posla - nikad ne znaš što te čeka iza kantuna. Što će biti ne samo za godinu dana nego i za mjesec, dva. Toliko guštam u tome da bih mogla biti zaključana mjesec dana u studiju i snimati. Da mogu, novu pjesmu izbacila bih svaki drugi dan.

Pomalo sam dosadnjikava

Neko vrijeme nismo vas imali u medijima, što se događalo u vašem životu u tom razdoblju?

- Isto što i onda kad ste me gledali. Budući da nisam dugo nešto snimila, nije ni bilo razloga da budem u medijima, jer se zaista ništa novog nije događalo kod mene, a da o tome nismo već pričali nekih sto puta. Nisam onaj tip koji ima potrebu biti u medijima, jer sam, evo, upravo piškila i kakila. Nisam ni ekscesna osoba, čak sam i dosadnjikava, jer ne mogu dati vama novinarima ono što želite - malo papra i ostalih začina. He, he, he... Zapravo, mogu, ali ne dam. Nemam potrebe za tim. Pa se na kraju sve svodi na novu pjesmu i pitanje hoću li se udati, između ostalih pitanja.

Koliko ste (ne)zadovoljni trenutačnom situacijom na sceni? Čega nedostaje, a što biste promijenili?

- Najgora stvar za jednog izvođača je da počne gledati što drugi rade. Naravno da ima stvari koje se meni ne sviđaju, ali što sad? Koga briga? I što ja imam od toga? Furam svoj film, imam ono što želim raditi i to što radim, radim onako kako najbolje znam. Jedino što je meni važno jest to da se moja pjesma prvo svidi meni i ljudima koji vole moje pjesme. Najgore bi bilo snimiti nešto što mi se ne sviđa i da tako podilazim nekome. I sad zamislite da snimite nešto što se ne sviđa vama, a bome ni publici. E, tek onda si ćorak. Ljudi to kuže, publika vidi i osjeti sve i nikada ih se ne smije podcjenjivati. Možda bih se prije okrenula na ono što mi nedostaje, nego na ono što mi smeta, a to je onaj dobar, pravi rock. Da je sve onako, po mom i guštu, Zoran Mišić bio bi megazvijezda. On i Marin Jurić - Čivro. Tada bi i ono što mi se ne sviđa bilo zanemarivo.

Slažete li se s izjavom svog oca: “Prostitutke su danas na televiziji, a ne na ulici”?

- To neću komentirati.

Razgovarao: Adrian ANDREJEK
BIJELA HALJINA I CVIJEĆE U KOSI

Što mislite o najnovijim usporedbama s Lanom Del Rey?

- Bila haljina i cviće u kosi... Kako nisam vidjela prije da je to poveznica? Šalim se... Nisam razmišljala o tome jer, zapravo, jako često nosim veliko cvijeće u kosi i bijelu haljinu, ili bijelu majicu. To mi se sviđa - i to je sve.

Možda ste propustili...

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

Najčitanije iz rubrike